Thomas Tuchel postavio novi rekord na klupi Chelseaja

Chelsea je sinoć u utakmici 5. kola grupne faze Lige prvaka na svom stadionu razbio Juventus 4:0 te se tom pobjedom osvetio Staroj dami za poraz u 2. kolu. Momčad koju vodi Thomas Tuchel pokazala je sinoć formu iz prošle sezone kada su postali europski prvaci, a sam trener postavio je novi rekord.

Ovo je bila Tuchelova 50. utakmica na čelu Chelseaja u svim natjecanjima, a nositelji Lige prvaka ne pokazuju znakove popuštanja pod Nijemcem.

Od tih 50 utakmica s Tuchelom na čelu, Chelsea je upisao 32 pobjede i zadržao 31 put čistu mrežu. No, sa samo 24 primljena gola, Tuchel je pretekao Mourinha i postavio novi rekord za najmanje primljenih golova.

Mourinho je prethodno držao rekord u svojem prvom mandatu na čelu Chelseaja iz 2004. kada je njegova momčad primila 27 golova u njegovih prvih 50 utakmica.



– Ne piše u mom uredu, “obrana je ono što se računa”, to je samo dio igre, ali ogroman dio igre. Ponekad je obrana najbolji način da dobijemo kontrolu nad utakmicama, da nas zaštitimo od kontranapada, to je ono što radimo jako dobro, rekao je Tuchel na pitanja o novom rekordu te nadodao:

– Uz malo sreće i dobrog golmana ovakve stvari su moguće.

Osvrnuo se Tuchel i na samu utakmicu. Svjestan je koliko je ova pobjeda važna za momčad i istaknuo je kako zasluge za ovakvu utakmicu idu cijelom timu:

– Bila je to jako dobra izvedba i izvanredan rezultat. Znali smo da moramo biti strpljivi, ali smo u isto vrijeme bili odgovorni za ritam i intenzitet i morali smo voditi računa o detaljima: kada ubrzati igru,kako bi bili oštriji nego u prvom meču.

– Ekipa je ovo napravila i bila je to sjajna izvedba svih. Svaka čast igračima. Kakav trud i stav. Zabiti toliko golova protiv momčadi koja se tako dobro brani je nevjerojatan uspjeh. To ostaje timski rad i to je izvanredna karakteristika ovog tima. Jaki su i odlučni, zadovoljstvo je trenirati ih.

 

Komentari