Težak ždrijeb za Hajduk i Lokomotivu, za Rijeku lakši put

Twitter

U petak na ždrijebu u Nyonu svoje potencijalne suparnike u play-offu (zadnje pretkolo) Europske lige doznali su Rijeka, Hajduk i Lokomotiva. No, oni prvo moraju preskočiti 3. pretkolo, koje je na rasporedu 24. rujna.

Rijeka će u 3. pretkolu na Rujevici dočekati ukrajinsku ekipu Kolos Kovalivka, i ako prođe u zadnjem pretkolu će gostovati kod pobjednika dvoboja između danskog Kopenhagena poljskog kluba Piast Gliwice.

U 3. pretkolu Hajduk gostuje kod turskog Galatasarayja. Ukoliko prođu turskog velikana, Splićani će se za europsku jesen boriti protiv pobjednika susreta između nizozemskog Willem II i Glasgow Rangersa, i to opet u gostima.

Hrvatski doprvak Lokomotiva u 3. pretkolu gostuje u Švedskoj protiv Malmoea, a u slučaju pobjede u zadnjem pretkolu ‘lokosi’ će biti domaćini boljem iz susreta između španjolske Granade i Lokomotive iz Tbilisija (Gruzija).



Nogometaši zagrebačkog Dinama, nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka, svoju europsku priču nastavljaju u play-offu Europske lige, gdje će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz dvoboja 3. pretkola između malteške Floriane i Flore Tallin iz Estonije.

U Europskoj ligi se u svim pretkolima igra samo jedna utakmica. U slučaju neodlučenog ishoda nakon 90 minuta, igra se produžetak (2 puta po 15 minuta), a ne bude li ni tada pobjednika o prolazu će odlučivati jedanaesterci.

Treće pretkolo je na rasporedu 24. rujna, a play-off (zadnje pretkolo) Europske lige je 1. listopada.

Komentari