Talijani oduševljeni Brozovićevom igrom u pobjedi protiv Sheriffa

Inter je u drugom poluvremenu slomio Sheriff u gostima te je golovima u nastavku slavio 3-1 u ogledu skupine D. Sve je krenulo pogotkom hrvatskog nogometaša Marcela Brozovića koji je u 54. minuti, lijepom varkom, prevario dvojicu suparničkih igrača i potom s 15 metara naciljao domaću mrežu. Bio je to prvi pogodak Brozovića za Inter ove sezone.

Potom se Interu otvorilo, a nove golove za uvjerljivo slavlje su zabili Škriniar i Sanchez. Brozović je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivan Perišić za Inter igrao od 64. minute.

Sheriff je Ligu prvaka otvorio s dvije pobjede, ali potom su uslijedile dvije kapitulacije i to oba puta od Intera. Protiv Intera njihov je jedini strijelac bio Traore.

“Sad smo sami krojači svoje sudbine”, rekao je nakon pobjede Intera nad moldavskom senzacijom Sheriffom koja nosi njegov potpis hrvatski veznjak Marcelo Brozović.


“Broz” je bio sjajan, zabio je prvi gol za Inter, a potom asistirao za sljedeća dva, pa je drugi put zaredom od UEFA-e proglašen igračem utakmice u Ligi prvaka.

Igračem utakmice proglasila ga je i La Gazzetta dello Sport:

Brozović je nezamjenjiv za Inter, igra gotovo svaku utakmicu svih 90 minuta, a u Tiraspolu ga je teren bio pun. Zabio je svoj prvi gol u Ligi prvaka u 27. nastupu, ali ne samo to. Trčao je više od svih ostalih, krpao je sve rupe koje su nastajale i spašavao suigrače, a uz to je izveo kornere nakon kojeg su zabili Sanchez i Škriniar. Ovakav Broz neprocjenjiv je za Inter, malo je igrača poput njega. Neobičan je lik, ali kompletan igrač. Takvih je malo u Europi, piše talijanski sportski list i potom proziva upravu Intera jer odugovlači s novim ugovorom i sve se više bliži trenutak kad će hrvatski veznjak moći otvoreno pregovarati s drugim klubovima:

Hrvat je “poseban tip”, no i evidentno nezamjenjiv i s Barellom na sredini ima neiscrpnu energiju, ali Inter još s njim nije potpisao ugovor. Nakon ovakve Brozovićeve predstave Inter mora krenuti u komplicirane pregovore jer se opasno približio trenutak kad će moći sam pregovarati s drugim klubovima!, upozorava La Gazzetta dello Sport.

Ove sezone nastupio je Brozović u svih 15 utakmica Intera i odradio gotovo punu minutažu.

Komentari