Svijet se oprašta od vječnoga genijalca; Stižu reakcije na vijest o Maradoninoj smrti

 Reakcije na vijest o smrti jednog od najvećih nogometaša svijh vremena Diega Maradone:

“Ovo je strahovit udarac i za klub i za grad. Ostat ćeš zauvijek u našem srcu. Ciao Diego”, objavio je Maradonin bivši klub Napoli kojemu je donio jedina dva naslova prvaka Italije (1987, 1990) uz njegovu fotografiju na kojoj navija u plavoj majici sa znakom srca i natpisom “Zauvijek”.

“Hvala ti za sve Diego”, kratko je objavio njegov prvi klub u Europi Barcelona za koji je igrao od 1982. do 1984.

“Vječna hvala. Vječni Diego”, objavila je Boca Juniors, klub u kojemu je strkao slavu u Argentini.



“Iza Maradone ostaje velika ostavština jer postao mitska figura za navijače diljem svijeta”, oglasio se Real Madrid.

“Zasigurno ćemo jednoga dana zajedno udarati loptu gore na nebu”, poručila je brazilska legenda Pele, koji se uz Maradonu smatra ponajboljim igračem 20. stoljeća.

“Diego je vječan”, napisao je kapetan Barcelone, Maradonin sunarodnjak i ponajbolji igrač današnjice Lionel Messi.

“Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnoga genijalca. Neusporedivog čarobnjaka. Napustio nas je prerano, ali ostavlja neograničenu ostavštinu i nenadoknadivu prazninu. Počivao u miru, nikada nećeš biti zaboravljen”, napisao je Cristiano Ronaldo.

“Daleko najbolji igrač moje generacije i možda najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali i problematičnog života, nadam se kako će u Božjim rukama pronaći utjehu. #RipDiego”, napisao je bivši engleski reprezentativni napadač Gary Lineker.

“Odveo si nas na vrh svijeta i učinio nas neopisivo sretnima. Bio si najveći. Hvala ti što si bio to što jesi Diego, nedostajat ćeš nam”, riječi su argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.

“Zbogom velikanu. Bio si problematična duša, ali oduševljavao si čitav svijet svojom jedinstvenom nogometnom vještinom. RIP”, stoji u poruci predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha.

Komentari