Švicarska izgubila na penale, Oyarzabal odveo Furiju u polufinale

Švicarska - Španjolska

Španjolski nogometaši prvi su poznati polufinalisti europskog nogometnog prvenstva nakon pobjede nad Švicarskom s 4-2 u Sankt Peterburgu.

Kapetan Real Sociedada Mikel Oyarzabal zabio je zadnji penal u raspucavanju te s ukupnih 4:2 odveo Španjolsku u polufinale, piše Gol.hr.

Regularni dio i produžeci završili su izjednačeno s 1:1. Španjolska je rano povela autogolom Denisa Zakarije već u 8. minuti, ali u drugom dijelu izjednačili su preko kapetana Xherdana Shaqirija u 68.

Švicarci su od 77. minute igrali bez isključenog Reme Freulera, ali je Yann Sommer još jednom briljantnom partijom među stativama odvukao je utakmicu do raspucavanja.



Raspucavanje je sjajno započelo za Švicarce. Španjolski kapetan Sergio Busquets pogodio je stativu iz prvog penala, a Dinamov Mario Gavranović rutinski je poslao Simona u jednu, a loptu u drugu stranu za ukupno 2:1 poslije prve serije.

Još jedan dinamovac stao je na bijelu točku, ovaj put bivši igrač Modrih Dani Olmo, te potvrdio kako Dinamo ima sjajnu školu za „penaldžije“ zakucavši neobranjivo loptu u rašlje za izjednačenje. Unai Simon pročitao je na kraju druge serije udarac Fabiana Schara i rezultat je ostao 2:2.

Švicarski heroj Yann Sommer ponovo je istaknuo kandidaturu za golmana turnira i sjajno skinuo udarac Rodrija, koji je ušao u igru samo za penale umjesto mladog Pedrija par minuta uoči kraja produžetaka, ali Simon je čitao i Manuela Akanjija pa se rezultat nije promijenio poslije treće serije.

Gerard Moreno prekinuo je seriju od tri promašena penala zakucavši loptu za prvu prednost Furije u raspucavanju, odnosno ukupnih 3:2 za Španjolce. To je stavilo ogroman pritisak na Vargasa i Švicarci su promašili treći penal zaredom u raspucavanju.

Kapetan Sociedada Oyarzabal bio je siguran i odveo je Furiju u polufinale s ukupnih 4:2 te tako spriječio Švicarsku na putu ka još jednoj senzaciji na penale poslije one drame s Francuskom u osmini.

“Teško za Švicarsku. Dobro odigrano Španjolska” pisalo je na službenom Twitteru UEFA-e za Euro 2020.

 

Komentari