Svi reprezentativci i članovi stožera negativni na zadnjem testu

Zlatko Dalić

Svi hrvatski nogometni reprezentativci i članovi stožera reprezentacije negativni su na virus SARS-CoV-2, pa će izbornik Zlatko Dalić moći računati na sve preostale igrače u kadru reprezentacije za utakmicu s Portugalom u Ligi nacija, priopćio je u nedjelju HNS.

 “Liječnička služba hrvatske reprezentacije zaprimila je tijekom večeri rezultate posljednjeg testiranja tijekom ovog okupljanja, a koje su svjetski viceprvaci odradili u nedjelju, po dolasku iz Stockholma u Split, a uoči utakmice protiv Portugala. Svi reprezentativci i članovi stožera reprezentacije su negativni na virus SARS-CoV-2, pa će izbornik Zlatko Dalić moći računati na sve preostale igrače u kadru reprezentacije”, objavio je HNS.

 U srijedu je na testiranju u Istanbulu pozitivan bio Domagoj Vida, a u petak na testiranju u Stockholmu Marcelo Brozović. Zbog poštivanja epidemioloških pravila te Uefinog “Return to Play protokola”, turske, odnosno švedske epidemiološke službe smatrale su da nije potrebna izolacija drugih članova reprezentacije.

Trening u Omišu

 Nakon poraza od Švedske 1-2 u Ligi nacija “vatreni” su u Split sletjeli u nedjelju u ranim jutarnjim satima, oko 5.30, a poslijepodne su u Omišu odradili trening. Trening sa suigračima iz reprezentacije odradio je i stoper Zenita Dejan Lovren, koji se naknadno priključio “vatrenima” jer protiv Švedske nije mogao igrati zbog žutih kartona. Igrači koji su odigrali veći dio susreta sa Šveđanima (Modrić, Vlašić, Perišić, Livaković, Kovačić, Brekalo, Barišić, Ćaleta-Car, Pongračić) odradili su regeneracijski trening u hotelu, a izvan stroja je Uremović, koji je tijekom dvoboja sa Šveđanima ozlijedio stražnju ložu.


Francuska je u subotu u Lisabonu svladala Portugal sa 1-0 i tako je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi. Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici, a u utorak Hrvatska će u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.

Komentari