Svi hrvatski rukometaši negativni, Červar zadovoljan

Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatski rukometni reprezentativci, njih 21 koji konkuriraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Egiptu, pripremaju se za iskušenja koja ih očekuju od 13. do 31. siječnja, a jedna od najboljih vijesti iz njihove tradicionalne baze u Poreču je da su svi bili negativni na PCR testiranju na koronavirus.

U dvorani porečkog hotela Diamant radi se punom parom, a izbornik Lino Červar zadovoljan je angažmanom svih koji su zaslužili njegov poziv.

“Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogeni i to je ono najbitnije. Imamo nedostataka, kao što znate, Karačić se liječi, Štrlek će danas početi raditi s nama, ali ono najbitnije, ne nedostaje nam ambicije i želje za pobjedom. Mogu obećati da oni koji budu igrali će dati sve od sebe, to je naša tradicionalna vrijednost”, poručio je izbornik Červar koji će uoči odlaska u Egipat imati dva jaka testa trenutačne forme svojih izabranika na utakmicama EHF Euro kupa protiv Španjolske, 5. siječnja u Poreču (17.15 sati) i 9. siječnja u Madridu (18 sati).

“Najprije nas očekuju dvije utakmice sa Španjolcima da malo isprobamo formu, da vidimo gdje smo. Ono najvažnije je da ostanemo zdravi, da nema virusa i povreda. Što se tiče priprema, ukomponirane su fizička sprema i taktika, tako da se izbornik i stručni stožer trude da bude i jedno i drugo. Siguran sam da ćemo tim ritmom nastaviti i dalje”, izjavio je igrač našičkog Nexea Halil Jaganjac.



Osim što se brinu o tome da momčad bude u idealnoj formi kad će se na Svjetskom prvenstvu igrati utakmice za odličja, izbornik Červar i njegovi suradnici već su usmjereni na prve suparnike u Egiptu, reprezentacije Japana i Katara.

“Znamo da će nam to biti teške utakmice, iako neki pokušavaju progurati da će to biti lagane utakmice. Sigurno da već sad svi analiziramo jedni druge”, istaknuo je Červar.

Kružni napadač njemačkog Magdeburga Željko Musa u skupini je igrača koji su se pripremama pridružili prvog dana 2021.

“U reprezentaciji je uvijek dobra atmosfera. Mi smo spremni, mi smo motivirani i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Ono što je najbitnije je zdravlje i samo neka je zdravlja”, poručio je igrač čijim je pogotkom Hrvatska prije godinu dana izborila plasman u finale posljednjeg Europskog prvenstva.

Komentari