Šuška se kako se u Barceloni spremaju ogromne promjene

Svaki kraj ujedno je i novi početak. Barcelona je nakon poraza u Münchenu morala prihvatiti gorku istinu da više ne pripada europskoj eliti. Doduše, tako je već dulje vrijeme, no sad su se u to definitivno uvjerila i dva najvažnija čovjeka u klupskoj hijerarhiji.

Atmosfera je nakon debakla protiv Bayerna i ispadanja u Europsku ligu, kako piše madridski As, bila kao na pogrebu. Tužna lica ispunjena rezignacijom, malo riječi i puno tišine. Međutim, u prvom redu zrakoplova koji je ekipu vraćao u Kataloniju dugo su razgovarali predsjednik Joan Laporta i trener Xavi Hernandez, a njihovu je konverzaciju pomno pratio dopredsjednik Rafa Yuste.

Tijekom više od dva sata leta dvojac je dubinski analizirao situaciju. Xavi je na početku razgovora istaknuo ”jako sam sje…”, što se uostalom vidjelo i po govoru tijela Barcinog trenera na Allianz Areni, piše Jutarnji list.

Ubrzo su se predsjednik i trener složili kako Barcelona u ovom trenutku nije u poziciji da se može boriti s najboljim europskim klubovima, te da je Bayern dvije ili tri stepenice iznad Barce.Zaključili su kako sada prioritetni cilj ponovna izgradnja kluba i momčadi kako bi se vratili u europski vrh. Otkako je osvojena trostruka kruna 2015. godine, klub i momčad su tonuli, duboko i alarmantno, sve do ekstremne situacije kakva je današnja, kad su potrebne drastične i radikalne hitne mjere.

As od svog avionskog ‘špijuna’ doznaje da je Xavi obećao Laporti da će dati i posljednju kap krvi kako bi Barcelonu ponovno odveo u europski vrh. I to vrlo brzo.

”Kroz godinu dana natjecat ćemo se na istoj razini kao Bayern”, rekao je Xavi.

Naravno, pitanje je kako to misli napraviti s obzirom na tešku financijsku situaciju u kojoj se nalazi katalonski ponos, no navodno mu je Laporta obećao kako će učiniti sve da bi što prije doveo pojačanja koja su neophodna za ostvarenje tog ambicioznog cilja, prenosi Jutarnji.

Prvi konkretni potezi očekuju se u zimskom prijelaznom roku, a na meti za ‘odstrel’ bit će igrači koje se smatra potrošenima te oni s veoma visokim primanjima, poput Samuela Umtitija i Philippea Coutinha. Jasno je da rastanak s njima neće biti lagan, nešto lakše trebalo bi ići a Alexom Colladom i Luukom de Jongom, a treba vidjeti i kako će se rasplesti situacija sa Sergijom Agüerom koji ima srčane probleme.

Puno bi za Barcelonu trebao značiti i oporavak Pedrija, Fatija i Braithwaitea te povratak Danija Alvesa, a kao moguće novo lice spominje se ofenzivac Manchester Cityja Ferran Torres.

Konkretniji redizajn trebao bi uslijediti u ljetnom prijelaznom roku…

Komentari