Šuker: Otišao je najbolji na svijetu virtuoz koji je s loptom mogao baš sve

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Uvijek je teško kada odlaze prijatelji, a za Diega Maradonu mogu reći da je bio moj veliki prijatelj. Otišao je najbolji nogometaš na svijetu, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je s Maradonom dijelio svlačionicu u Sevilli.

“Otišao je najbolji nogometaš na svijetu, virtuoz koji je s loptom mogao baš sve, rođeni pobjednik, igrač za najveće utakmice i podvige, lider na terenu i izvan njega. Jedan jedini i neponovljivi El Pibe de Oro,” kazao je Šuker.

Bivši hrvatski reprezentativac je igrao za Sevillu od 1991. do 1996. godine, dok je Maradona za andaluzijski klub igrao jednu sezonu (1992/1993).

“Ponosan sam što smo dijelili svlačionici u našim zajedničkim danima u Sevilli, sada kad u ovim teškim trenucima razmišljam o tim vremenima, kroz glavu mi prolazi kako mi je namještao golove. Bila je velika privilegija igrati s Diegom i zajedno slaviti pobjede, u svoje osobno i u ime Hrvatskog nogometnog saveza izražavam duboku sućut njegovoj obitelji“, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.



Jedan od najboljih nogometaša svih vremena umro je u srijedu od srčanog udara.

Maradona je nedugo nakon proslave 60. rođendana (30. listopada) hospitaliziran i podvrgnut operaciji zbog krvarenja u mozgu. Početkom studenog je izašao iz bolnice na kućnu njegu i o njegovom zdravstvenom stanju nije se znalo puno, sve dok nije stigla tužna vijest da Maradonino srce nije izdržalo.

Komentari