Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom

Stipe Miočić i Daniel Cormier odradili su konferenciju za novinare uoči njihove trilogije na UFC-u 252 u Las Vegasu. Obojica su se stali pred novinare i strpljivo odgovarali na pitanja 50-ak minuta.

Kao i do sada, nije bilo zle krvi među dvojicom najvećih teškaša u povijesti UFC-a. Obojica su pokazala veliki respekt jedan prema drugome, a najzanimljvije pitanje vezano za Miočića bilo je o mirovini koja se spominjala posljednjih dana i tjedana.

“Razmišljam o mirovini nakon svakog meča. Još od mojeg prvog meča na UFC-u 136 razmišljam o mirovini. Ali volim ovo. U trenutku kada mi ovo prestane biti zabavno i postane kao posao, gotovo je”, rekao je Miočić ali i nadodao;

“No trenutno sam dobro. Sretan sam. Imao sam sjajne pripreme, najbolje što sam mogao pogotovo s obzirom na okolnosti zbog koronavirusa. No trenutno se osjećam jako dobro. Vidjet ćemo koliko još mogu ići. Nisam siguran da ću ići do 40 poput DC-ja, ali još malo budem”, kazao je Miočić.



S obzirom da je odbacio mogućnost odlaska u mirovinu novinara je zanimalo i što slijedi nakon subote i trilogije protiv Cormiera.

“Ima mnogo boraca. Ngannou izgleda sjajno, Curtis Blaydes. Ne znam. Napravit ću ono što UFC želi. Ja sam borac, nisam onaj koji dogovara mečeve. No moj fokus je ova subota, to je sve što me zanima. Dolazi mnogo dobrih boraca. Sjajno je vidjeti da divizija postaje sve jača. No subota je moj glavni cilj”, zaključio je Stipe Miočić na presici.

Daniel Cormier voli sam sebe podizati u nebesa, pa je takav bio i jedan njegov odgovor nakon pitanja hoće li u slučaju pobjede to biti najveći odlazak u povijesti MMA-a.

“U MMA-u definitivno. Ali mislim da me svrstava i u sami vrh najvećih sportaša svih vremena poput Michaela Jordana i Peytona Manninga. Jordan je slavio s Bullsima, ali se vratio. Ja se neću vratiti. Kada pobijedim u subotu, to će biti način na koji ću se oprostiti od sporta”, kazao je DC.

Na presici je bio i predsjednik UFC-a Dana White koji je svima jasno dao do znanja.

“Pobjednik ovog dvoboja je definitivno najveći teškaš svih vremena. Kraj rasprave.”, piše GOL.hr

Komentari