Srebrni iz Rusije o povratku u Hajduk: Dužnost mi je nešto napraviti na Poljudu

 

Hrvatski nogometaš Filip Bradarić, koji je s Vatrenima osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, više od godinu dana boravi u Saudijskoj Arabiji. U razgovoru za Dalmatinski portal među ostalim, govorio je o životu u Saudijskoj Arabiji, sjećanjima na srebro iz Rusije, hrvatskom prvenstvu i Marku Livaji, ali i o eventualnom povratku u Hajduk.

 

Bradarić je u Saudijskoj Arabiji prvo bio član Al Aina, a od prošloga ljeta je u Al Ahliju iz Jeddaha.



 

– Mentalitet i ritam života je drukčiji. Nema nekakvih zabrana. Niti jedan problem dosad nisam imao. Skroz normalno se živi. Nema kriminala. Možeš normalno šetati i noću. To im je očito ostalo u glavama još od ranije kada bi se za najsitniju krađu rezala ruka, rekao je za Dalmatinski portal Bradarić.

 

– Da mi je netko ranije rekao da ću završiti u Saudijskoj Arabiji ne bih mu vjerovao. U ljeto 2020. dok sam još bio u Cagliariju četiri sam puta bio pozitivan na koronavirus. Stao sam u kući mjesec dana. Serie A je već krenula, a meni se onda ponudila opcija odlaska u Saudijsku Arabiju. Iskreno, prije dolaska imao sam totalno drukčiju predodžbu. Čitao sam nešto na Googleu i zamalo odustao od odlaska. Onda su me zvali, nagovarali. Al Ain je došao iz druge lige, predsjednik je multimilijarder. Kada sam došao u Saudijsku Arabiju uvjerio sam da se nije istina niti 1% onoga što piše na internetu. Skroz sam promijenio mišljenje. Imao sam ponude četiri, pet klubova, kaže Filip Bradarić.

 

O sjećanjima na SP u Rusiji i eventualnom povratku u nacionalnu vrstu

 

– Sigurno najveći trenutak moje karijere. Drugo mjesto na svijetu. Teško je opisati što se tada događalo, 15 dana priprema, 30 dana u Rusiji. Jedno iskustvo koje nikad ne možeš zaboraviti niti opisati. Ta medalja će sigurno ostati zauvijek tu. Ništa se ne može s tim usporediti.

 

Posljednju utakmicu za reprezentaciju Bradarić je odigrao u listopadu 2018. u prijateljskom susretu protiv Jordana. Nada li se povratku u nacionalnu vrstu?

 

– Kada igrač ode u ligu koja nije u Europi dalje je od radara. U veznom redu imamo velike igrače. Konkurencija je uvijek bila, a i sada je trenutno najjača među veznjacima. Ne razmišljam o tome. Najvažnije je da sam zdrav. Teško je biti na radaru kada si izvan Europe. Ja sam toga svjestan.

 

O Hajduku i fenomenu Marka Livaje

 

– Ove sezone Hajduk je puno bolji i ozbijljniji, imaju glavu i rep i igrače s kvalitetom. Vidi se da je atmosfera u momčadi, u upravi, među igračima i navijačima na puno većem nivou što svima nama koji smo hajdukovci daje pozitivu. Ove godine je prilika da se pokuša napraviti veliki rezultat. Ako se i ne uspije napredak u odnosu na protekle godine je vidljiv.

 

– Kad je Livaja dolazio na Poljud znao sam da je idealan igrač za Hajduk. Igrao sam protiv njega dok je on bio u AEK-u. On je takav karakter i ‘glava’. Njemu je ovo idealno. Vratio se kući. Ima nemoguće kvalitete. Najdominantniji je igrač u Europi kada se pogleda što radi u HNL-u.

O povratku u Hajduk

 

– Bio sam u Hajduku od šeste godine. Hajduk me odgojio. Uvijek mi ostaje dužnost nešto napraviti na Poljudu. Uvijek te nešto tišti. Svaki put kada se otvori prilika, ja bih se vratio. Ali, ne pita se samo mene. Imam ugovor ovdje. U klubu me izuzetno cijene. Iako, nikad se zna. Da jednog dana s Hajdukom mogu osvojiti naslov prvaka odmah bih potpisao, i to besplatno. Ove godine Hajduk igra dobro. Treba pustiti ljude u klubu da rade svoj posao, rekao je Bradarić.

 

Bradarić je bio na Maksimiru kada je Hajduk bio bolji od Dinama 2:0, a malo je popričao s predsjednikom splitskog kluba Lukšom Jakobušićem.

 

– Sve je to bilo kroz zezanciju. Htio bih zahvaliti predsjedniku, pozvao me u ložu. Velika pobjeda je to bila. Malo smo popričali. Svjesni smo da ja imam ugovor. Ako bih se jednog dana vratio u Hajduk naravno da bih bio sretan. To je moj klub, ali treba se dosta toga poklopiti. Volio bih igrati u ovakvoj ekipi s deset igrača top kvalitete. Ali, trenutno sam igrač Al Ahlija, imam ugovor do ljeta 2023. godine i moram izvršavati svoje obveze i davati maksimum.

Komentari