SREBRENI VATRENI IZ RUSIJE “Prodale su nas sitne duše, nije mi bila namjera nikoga uvrijediti”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Srebrni Vatreni iz Rusije i trenutno golman Hajduka Danijel Subašić oglasio se o incidentu koji se dogodio nakon pobjede u derbiju na Maksimiru.

Subašić je objavio podulji status na Instagramu u kojemu je pokušao objasniti pozadinu priče koja je aktualna posljednjih dana u hrvatskom nogometu.

– Najveći hrvatski derbi Dinamo. Velika pobjeda Hajduka 0:2. Odlična utakmica, atmosfera vrhunska, Hajduk nikad s manje prekršaja u derbiju (4) dominirao u igri i velikom borbom stigao do velike pobjede. Protiv Dinama koji igra Europsku ligu i koji je po kvaliteti jedna od najboljih ekipa lige. Svaka čast, bili. Velika fešta je bila ispod tribine di su naši navijači došli u velikom broju i ista takva atmosfera se preselila u svlačionicu i na naš doček u Split gdje je sve bilo vrhunski i veličanstveno, napisao je, među ostalim, na Instagramu.

Subašić je istaknuo da su ih “sitne duše” snimale kako bi zaradili na njima.– Sve je bilo super dok se nisu našle neke sitne duše i snimale nas i podijelili te videoklipove i prodali se (za 200 do 500 kn) i tu je počelo sve ovo gore navedeno da se ne ističe i ne priča o Hajduku koji se stabilizira, koji se diže, koji je u lovu na oba trofeja, koji ima pozitivu u klubu i oko njega sa svojim navijačima. Da mi igrači širimo govor mržnje, ne sjećam se da sam imao mikrofon i da sam na njega pjevao pogrdne pjesme i širio mržnju, piše Subašić.

Za kraj je poslao poruku isprike te naglasio da sve treba ostati u duhu rivalstva.

– Rivalstvo da, ali mržnja ne. Svaki klub u HNL-u od mene ima veliki respekt prema svojim djelatnicima, igračima, navijačima, tako i Dinamo. Ako sam ja svojim neprimjerenim ponašanjem (pjevanjem ili pjevanjem sebi u bradu) nekog uvrijedio nije mi to bila želja ni cilj. Moj Hajduče, hvala za nedjeljnu romantiku i pobjedu u derbiju, zaključuje Subašić.

Komentari