Srbin spreman za prvu borbu: Stipe Miočić me dobro pripremio

MMAFighting.com / Twitter

Aleksa Camur novi je srpski borac u UFC-u. Ovaj mladić dolazi iz Strong Style dvorane u Clevelandu, a glavni trening parter mu je Stipe Miočić. Camur će ovaj vikend odraditi prvu borbu u Octagonu, a suparnik mu je Justin Ledet.

Stipe Miočić pomogao je Aleksi da se pripremi za ovu borbu, jednako kao što je Aleksa neumorno dolazio na treninge kad je Stipu bilo potrebno pripremiti za njegove posljednje borbe.

“Stipe Miočić i ostatak ekipe je napravio jako dobar posao po pitanju moje pripreme za borbu. Malo je drugačije nego za moje dosadašnje borbe i puno je veći ulog, no mislim kako sam trenutno tu gdje trebam biti. Dugo sam radio da bih se tu našao i sad sam spreman dobro se zabaviti dok radim ono što radim najbolje”, rekao je Camur, osvrnuvši se kratko na to što je osim u MMA-u jako dobre rezultate postigao i u boksu, gdje je tri puta osvojio Golden Gloves natjecanje.

Boks je bio priprema za MMA

“MMA je uvijek bio plan i cilj. Strong Style je dvorana gdje postoji jako dobro plan za borce i ono što trebaju raditi tako da sam ja imao nekih kickboxing i boks mečeva, kao što sam išao na amaterska jiu-jitsu natjecanja. U ovom timu te pojedinačno pripreme za više različitih borilačkih sportova prije nego te puste u pravi MMA. Tako da je boks bio samo način da me se što bolje pripremi za MMA. Ne mogu reći da mi nije prošlo kroz glavu, no MMA me ipak toliko privlači da zapravo nikad nisam ozbiljno razmišljao o nečemu drugom.”



Protiv sebe će Aleksa imati Justina Ledeta koji je u UFC došao kao teškaš te je u kraljevskoj kategoriji upisao tri pobjede. Nakon toga se spustio u polutešku gdje je prvo uvjerljivo poražen od Aleksandra Rakića, a onda ga je brutalno nokautirao Johnny Walker. Ipak, nije se vraćao među teškaše gdje mu je neupitno bolje išlo nego će po treći put pokušati u diviziji do 93 kilograma. Ovog puta protiv debitanta iz Clevelanda.

“Imao je uspjeha kao teškaš, no onda se spustio i odradio dvije borbe u poluteškoj. Nikako ga nemam namjeru podcijeniti. On je svestran borac koji zna što radi. Dolazim spreman na sve jer respektiram svog protivnika”, prokomentirao je Camur, prenosi FightSite.

Komentari