Srbić: Volim više da je puna dvorana, to mi daje još više adrenalina

Tin Srbić/Davor Puklavec/PIXSELL

Srebrni olimpijac Tin Srbić i njegov trener Lucijan Krce komentirali su veliki uspjeh osvajanja srebra na preči u Tokiju.

“Bilo je trenutaka kad dođe do zasićenja. Svi prolazimo kroz krize, to je normalno u svakom poslu. No, uvijek se vratite, kad radite posao koji volite, to vas povuče i brzo prebrodite te krize. Svi živimo za ove trenutke”, rekao je trener Lucijan Krce na početku u emisiji Nippon HRT-a.

Srebrni Tin Srbić objasnio je zašto mu olimpijska medalja znači i više od titule svjetskog prvaka.

“Zato jer kad sam krenuo u sve to, kao klinac, i kad sam vidio dok je Filip Ude uzeo olimpijsku medalju 2008. godine, meni je želja i cilj bio odlazak na Olimpijske igre. Zbog toga mi je to posebno, otkad sam klinac i u sportu sam, zna se da su Olimpijske igre vrh vrhova”, rekao je Srbić.



Druga je to olimpijska medalja za hrvatsku gimnastiku, nakon Filipa Udea kojemu je to pošlo za rukom 2008. godine u Pekingu na konju s hvataljkama.

“Uvijek smo se mi šalili od Montreala da ga nisam prestigao jer nemam olimpijsku medalju. I sad mi je praktički, kako sam doskočio, poslao poruku: “E, sad si bolji””, našalio se Srbić.

“Kvalifikacije su najteže na velikim natjecanjima”, ističe Krce.

“Morate proći sto i više gimnastičara da biste ušli u finalu. On je nastupao i prvi u svojoj grupi. Tada još i suci možda drže i najstroži kriterij”, rekao je Krce.

Srbić se osvrnuo na prazne tribine u Tokiju.

“Volim više da je puna dvorana. To mi još da više adrenalina, ali ne smeta me ni ovakva situacija. Ako si psihički malo manje spreman, onda zna biti problem s praznim dvoranama. Čuješ i kako dišeš pa o svemu razmišljaš. No, većini, mislim da je malo lakše što su prazne tribine”, rekao je Srbić.

Nakon ovih Igara mijenja se pravilnik u gimnastičarskom svijetu, pa će za Pariz 2024. trebati vježbati nove elemente.

“Pogađa to moju vježbu, moram ju dosta mijenjati. Moju vježbu ne radi nitko pa je malo bezveze što ju sad moram mijenjati, ali uzet ćemo si dosta vremena. Cijelu 2022. godinu ćemo si uzeti da uvježbamo novu vježbu s elementima i dovesti ju do stanja sigurnosti, kao što su sad bili”, rekao je Srbić.

Japanac Hashimoto zaslužio je zlatnu medalju, rekao je hrvatski gimnastičar.

“Kako se sišao s podija i kad je dobio ocjenu, došao sam do njega i rekao mu da je nevjerojatan jer se može nositi s tim pritiskom, a on je meni rekao: “Ne, ne, ti si nevjerojatan.”, to samo pokazuje koliko je skroman””, objasnio je Srbić.

Osvrnuo se hrvatski gimnastičar i na Simone Biles, sjajnu Amerikanku koja je zbog mentalnog zdravlja propustila većinu natjecanja na Olimpijskim igrama.

“Koliko sam čuo i saznao, imala je problema u glavi zbog izvođenja tih elemenata koji su nevjerojatni. Imala je ogroman teret i pritisak na sebi, ovaj put nije uspjela izdržati”, zaključio je Srbić.

“Sportski psiholozi puno pomažu sportašima. Kod nas možda nije jako rašireno, ali u jednom trenutku sam i kod Tina osjetio da mu treba dodatni impuls. Zatražili smo i dodatnu stručnu pomoć što se pokazala kao odlična suradnja”, dodao je Krce.

Komentari