Sraz u boksačkom ringu između Kubrata Puleva i Anthonyja Joshue, umjesto u Tottenhamu, mogao bi se održati u pulskoj Areni i to pred publikom

Foto: CROPIX

Predstavnik bugarskog boksača Kubrata Puleva izjavio je da bi se borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Britanca Anthonyja Joshue mogla održati pred gledateljima u pulskoj Areni.

Pulev, 38-godišnji bivši europski amaterski prvak u superteškoj kategoriji, trebao je boksati protiv Joshue na stadionu Tottenhama u Londonu 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Sada je opcija da se borba održi u Hrvatskoj i to pred gledateljima, a vijest o tome prenijeli su brojni svjetski mediji.


“U pulskoj Areni koncerte su održali Luciano Pavarotti, Sting i Elton John. Tamo su 2012. odigrane također dvije hokejaške utakmice”, piše Reuters čiji je tekst preuzeo i New York Times.

Pulska Arena jedinstveni je rimski amfiteatar, citira Sky Sports Pulevljeva menadžera Ivajla Goceva. Borba Kubrata Puleva i Anthonyja Joshue mogla bi se održati u rimskom amfiteatru u Hrvatskoj, naslov je na Daily Mailu.

“Joshuin promotor Eddie Hearn rekao je da će se borba za svjetski naslova bez publika biti tek posljednja opcija. A Gocev vjeruje da bi u Hrvatskoj mogli biti prisutni navijači ako se poduzmu potrebne mjere”, piše BBC.

“Pulska Arena u Hrvatskoj jedna je od najvažnijih povijesnih građevina u svijetu. Izgrađen između 27. prije Krista i 68. godine poslije Krista, amfiteatar se koristio za više stvari od kojih su najpoznatije borbe gladijatora.

U posljednje vrijeme služio je za koncerte, filmove i hokejaške utakmice”, piše Fight Sports, prenosi Večernji list.

 

 

 


Komentari