Splitska policija privela 29 navijača

JAKOV PRKIC Cropix

Splitska policija za vrijeme održavanja utakmice između Rijeke i Hajduka nije zabilježila nerede navijača, tek je privela 29 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako kažu, obzirom na činjenicu da je javno okupljanje okarakterizirano kao sigurnosno visoko rizično, te broj posjetitelja, a radi se o 30 tisuća ljudi, stanje sigurnosti prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja bilo je na zadovoljavajućoj razini.

– Za vrijeme, ali i prije, te poslije javnog okupljanja poduzimali smo niz operativnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Sinoć i danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači, te nismo zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i zadržali smo stanje sigurnosti na dobroj razini, rekli su u policiji.

Uz to je policija provela organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko tri tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja, a osigurana im je i pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata, a policija je osigurala cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača, navode u policiji.



Na stadionu su za vrijeme utakmice zabilježili paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima, odnosno svečanoj loži. Srećom tu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Mirno stanje bez većih incidenata zabilježeno je i tijekom navijačkog slavlja u gradu, dodali su u policiji.

Komentari