Split i Cibona uvjerljivi, Gorici produžetak protiv Osijeka

Cibona/Goran Stanzl/PIXSELL

Košarkaši Cibone i Splita ostvarili su uvjerljive pobjede u 18. kolu HT Premijer lige. Zagrepčani su svladali Adria Oil Škrljevo s 93-76, a Splićani s 99-65 nadigrali Furnir, dok je Gorica tek u produžetku slomila otpor Vrijednosnica Osijek i slavila s 95-86.

Mateo Drežnjak je s 21 košem, pet asistencija i četiri skoka bio najbolji igrač Cibone u dvoboju sa Škrljevom, a Toni Nakić je ubacio 16 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Jure Gunjina s 14 koševa.

Košarkaše Splita je u pobjedi nad Furnirom predvodio Blaž Mesiček s 20 poena i devet asistencija, dok je Marin Marić ubacio 17 poena. Mihajlo Jerković je s 13 koševa bio najbolji strijelac Furnira.

Gorica je na svom parketu u dodatnih pet minuta nadigrala Osječane s 19-10, a pet od svojih deset koševa u završnici je postigao iskusni Ante Mašić. Mate Kalajžić je sa 15 koševa i 10 asistencija predvodio momčad Josipa Sesara do 13. pobjede u sezoni. Robert Kujundžić je sa 17 poena bio najbolji gostujući strijelac.



Gorica je vodeća na ljestvici s učinkom 13-3. Zadar ima učinak 13-2, a Split je treći s 12 pobjeda i četiri poraza. Cibona je odigrala samo 14 utakmica i ostvarila 11 pobjeda te se nalazi na šestom mjestu.

Komentari