ŠPANJOLSKI PRVOLIGAŠ ŽELI BJELICU ‘Jedan je od najboljih europskih trenera godine’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bivši trener Dinama Nenad Bjelica tražena je roba na tržištu nakon što je napustio Dinamo. Dugo je kao glavni kandidat slovio Fenerbahče, ali nakon što su pregovori očigledno negdje zapeli, u priču se ubacio i Betis, klub za koji je Bjelica igrao, a koji se također spominjao kao kandidat za njegovo dovođenje.

O tome se raspisao ugledni madridski As, sportski list koji piše da je Bjelica među trenerima koji bi mogao zamijeniti trenutačnog stratega Rubija.

Betis je 13. momčad Primere, a njihova forma vrlo je loša – u zadnjih 10 utakmica upisali su samo jednu pobjedu. Budući da rezultati nisu najbolji, daleko do Betisovih ambicija, promjena na klupi ne izgleda kao nerealna opcija.

Betis je do prekida sezone bio jedan od najgledanijih klubova Primere. Njihov stadion Benito Villamarin, kapaciteta nedavno povećanog na 60.000 gledatelja, po utakmici pohodi 48.000 vatrenih navijača, koji su na glasu za možda i najstrastvenije u Španjolskoj. Samo Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid imaju veću gledanost, piše Gol.hr.



As piše da Bjelica ima ponude i iz Grčke, Italije i Njemačke. Predstavljaju ga kao “jednog od najboljih trenera godine u Hrvatskoj i Europi.” Njegov odlazak iz Dinama opisuju kao ”veliko iznenađenje” – u izvještaju tog događaja nije im jasno zašto odlazi trener koji je imao uvjerljivu prednost u prvenstvu, a u Europi je dobio puno priznanja za svoje igre i rezultate.

Komentari