ŠPANJOLSKI LIST O MODRIĆU: Došao je prije 9 godina, i još uvijek udara ritam! On je otac

On je danas otac, a Gavi i Nico tek sinovi koji imaju puno toga za naučiti.
“Prošlo je 9 godina, 4 mjeseca i 19 dana otkako je Luka Modrić predstavljen u Realu. Bila je to godina u kojoj je Španjolska zaključila fantastičan ciklus povijesnih trijumfa i potvrdila potpunu dominaciju takozvanih malih igrača. Majstora nižeg rasta kao što su Xavi, Iniesta, Silva, Alonso, Fabregas, Cazorla…”, počinje najčitaniji španjolski list komentar s naslovom “Modrić je tata. Gavi i Nico moraju još puno učiti” i nastavlja:

“Došao je u eri malih velemajstora. Njegova traje desetljeće kasnije”

“Od tada je prošlo skoro desetljeće, a Modrić još uvijek udara ritam. Tihi mađioničar, koji je trčao kako bi se Ronaldo i Bale proslavili, umjesto da prigrli mjesto koje mu pripada u povijesti Reala. Ali na kraju se uvijek magija probije i Modrić ima ulogu koju zaslužuje. Onu vođe, glavnog glumca i kandidata za još jednu Zlatnu loptu, prenosi Index.hr.

“Zlatna lopta i ove godine? Zašto ne?”



Riječi Florentina Pereza da Modrić igra tako da bi i ove godine trebao dobiti Zlatnu loptu, koje je izrekao nakon što je Real osvojio Superkup, zvučale su jako pompozno, ali analizirajući njegovu igru i mičući njegove godine (36) iz jednadžbe, na to se moramo zapitati: Zašto ne? Teško da ćemo do kraja godine vidjeti tako dominantnog veznjaka. Modrićevog kapaciteta, arsenala, važnosti.”

Marca podsjeća zašto “stari” Modrić nije prošlost ni u sportu opterećenom stalnom potrebom za novim licima: “U nogometu se brzo zasitimo svega. Uvijek tražimo novitete, novu krv, nova lica i oči. I to je u redu i ne mora značiti raskidanje s prošlošću. Čini se kako je jasno da dolazi vrijeme Barcinih veznjaka Gavija (17) i Nica (20), ali sadašnjost pripada Luki.

“Barcini klinci su sjajni, ali imaju oni popasti još puno trave da bi došli do Modrićevih visina”

On je danas otac, a Gavi i Nico tek sinovi koji imaju puno toga za naučiti. Vidjelo se to i u Superkupu. Njih dvojica moraju popasti još trave da bi se približili visinama najboljeg veznjaka svijeta. Popet će se oni tamo, to je sigurno, ali ne danas. I ne sutra. Zato što Modrić nije prodavač. Jedan od onih koji se razmeću alibi dodavanjima prvom do sebe.

Upravo suprotno. On po utakmici ima 20 impresivnih paseva, koje ni ne primijetite. To je njegova magija, da izvrsno pretvara u normalno i veličanstveno u rutinu. Modrić laže da će se za dvije minute s Realom dogovoriti oko produljenja ugovora. Nadam se da će u njega staviti klauzulu o premiji za Zlatnu loptu.”

 

Komentari