Španjolska tenisačica Carla Suarez oboljela od Hodgkinovog limfoma

profimedia

Španjolska 31-godišnja tenisačica Carla Suarez Navarro, koja se povukla s US Opena zbog zdravstvenih razloga, u utorak je objavila da boluje od Hodgkinovog limfoma te da je očekuje šestomjesečna kemoterapija.

“Želim vas obavijestiti da su mi prije nekoliko dana liječnici dijagnosticirali limfom. Hodgkinov limfom koji iziskuje šestomjesečnu kemoterapiju”, objavila je španjolska tenisačica u video poruci na Twitteru.

“Osjećam se dobro, mirna sam i spremna suočiti se s onim što me čeka”, zaključila je svoje obraćanje popraćeno tekstom u kojem je nekada šesta tenisačica svijeta i sedmerostruka četvrtfinalistica na Grand Slam turnirima dodatno dočarala stanje u kojem se trenutno nalazi.

“Moram se suočiti s okrutnom stvarnošću. Moram je prihvatiti i izvući se vjerujući liječnicima… Strpljenje i samopuzdanje su me vodili kroz karijeru. Ovo nije najlakši suparnik. Doista moram biti u svom najboljem izdanju”, napisala je 71. tenisačica svijeta u ovom trenutku koja je u karijeri osvojila dva WTA naslova iz 11 nastupa u finalima.Komentari