Španjolska pobijedila Italiju na San Siru i plasirala se u finale Lige nacija

MARCO BERTORELLO

Prvi finalist nogometne Lige nacija je Španjolska koja je na San Siru s 2-1 pobijedila Italiju, aktualnog europskog prvaka. U finalu će Španjolci igrati protiv pobjednika dvoboja Francuska – Belgija.

Španjolska je tako uzvratila „azzurrima“ za poraz u polufinalu Eura, ali je ujedno prekinula dugački, rekordni pobjednički niz Italije koja je izgubila nakon čak 37 susreta bez poraza. Isto tako, ovo je Talijanima bio prvi poraz u povijesti na San Siru.

Na susretu je prvo zaprijetila Italija, u 5. minuti je udarac isprobao Chiesa, no španjolski vratar Unai Simon nije imao problema s tim.

Kao i uvijek kada igra Španjolska tako je i ovaj put „furija“ dominirala posjedom i vrlo brzo počela kontrolirati situaciju na San Siru. Počeli su potom i Španjolci prijetiti. Prvo je u šansi bio Oyarzabal, a onda je isti igrač asistirao, a Ferran Torres majstorski okončao akciju u 17. minuti za 1-0 Španjolske.



U završnom dijelu prvog poluvremena Italija je dodatno potonula. U 42. minuti je Bonucci, zbog udaranja laktom Busquetsa, dobio drugi žuti karton, a u nadoknadi je opet proradila veza Oyarzabal – Ferran Torres za 2-0.

U 83. minuti atmosfera na San Siru je eksplodirala. Sve je potaknuo sjajni Federico Chiesa koji je na sredini travnjaka ukrao loptu, istrčao kompletnu kontru, a dobro ga je pratio Pellegrini koji je završio akciju za 1-2. Do kraja je Italija ipak bila daleko od potencijalnog izjednačenja i produžetaka, a Španjolska je zasluženo izborila finale.

Komentari