SP U BOKSU Trojica hrvatskih boksača danas idu u ring

Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas na seniorskom Svjetskom prvenstvu u boksu, a koje se održava u Beogradu, trojica će hrvatskih boksača u ring. Trojica od ukupno četvorice koji su uspjeli proći prvo kolo.

Prvi bi, oko 14.15 sati u ring trebao ući vrlo dobri Gabrijel Veočić “Kobra iz Broda” (do 75 kg) koji će za suparnika imati Lea Cvitanovića iz Bosne i Hercegovine. Našem Gabrijelu spomenuti suparnik nije nepoznanica. Veočićeva borba je na B ringu, šesti meč. Budući da program počinje u 13.00 sati, okvirni je izračun da bi najbolji Slavonac među boksačima trebao među konopce oko 14.15 sati. U konačnici, moguće je to vrlo lako i provjeriti u programu Arene 2 koja će od 13 do 16 sati prenositi boksačke dvoboje iz beogradske dvorane. Veočić je u prvom nastupu na SP pobijedio inače Meksikanca Hectora Martineza Aguirrea.

U 2. kolu, a to je u biti šesnaestina finala Svjetskog prvenstva će danas i Luka Plantić (do 80 kg). On je jedna od uzdanica hrvatskog boksa, a suparnik mu se zove Alakseij Alfiorauj. Bjeloruski snažan borac, nimalo naivan, prije dvije godine je dospio do četvrtfinala Europskog prvenstva do 22 godine. Opet, teško da i u bjeloruskom stožeru ne čekaju s primjesom zebnje sraz s hrvatskim olimpijcem Lukom Plantićem. Ovaj meč je u ringu A, ondje program počinje u 14.00 sati i očekivano vrijeme početka Lukine borbe je malo iza 16.00 sati. Ne jamčimo baš više za nazočnost slike u programu Arena Sport TV, ali valjat će oprobati sreću u streamu na službenoj stranici AIBA (Međunarodnog boksačkog saveza). Podsjetimo, Luka u 1. kolu nije imao nikakvih problema protiv Slovenca Gregora Starašiniča.

U večernje doba, oko 20.15 sati, u ring će i Delničanin Matteo Komadina. Njegova je kategorija do 63,5 kilograma, a suparnik Denis Posetskij. Izdanak ukrajinske boksačke škole, a to već samo po sebi govori o koliko je kvalitetnom boksaču riječ. Daleko boljem od onog kojeg je svladao u premijernom kolu, kada mu je sučelice stao Jonseung Lee iz Koreje, Južne dakako.



Sa Svjetskog prvenstva su nakon prve borbe ispali dosad – Filip Kolak (do 57 kg), Diego Mamić (do 60 kg), Antonio Tkalčić (do 67 kg), Filip Kolar (do 71 kg), te dva najneugodnija iznenađenja, Toni Filipi (do 92 kg) i Marko Milun (iznad 92 kg), prenosi Jutarnji.hr.

 

Komentari