SP skijanje – Zlato za Martu Bassino, ali i za Katharinu Liensberger

profimedia

Italija je napokon dočekala zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo nakon što je Marta Bassino slavila u paralelnom veleslalomu.

Talijanka je na putu do zlata pobijedila Slovenku Metu Hrovat, sunarodnjakinju Federicu Brignone, Francuskinju Tessu Worley, a u finalu i Austrijanku Liensberger.

Na koncu su Bassino i Liensberger imale isto vrijeme, no Talijanka je osvojila zlato jer je bila bolja u drugoj vožnji.

“Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa,” kazala je Bassino posvetivši medalju svojoj ekipi.“Kome posvećujem medalju ? Mojoj ekipi koja mi je toliko pomogla,” kazala je za RAI.

Premda je nakon utrke čestitala Talijanki Marti Bassino na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Austrijanka Katharina Liensberger je nešto kasnije doznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju u paralelnom veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo.

Liensberger je nakon utrke smatrala kako je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino. No, talijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Talijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

“Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu propise,” kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrjsku televiziju.

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

“O, Bože. To je super, čak ne znam ni što reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario,” kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima.

Sretna je bila i “zlatna” Talijanka Marta Bassino.

“Bila je ovo zaista sjajna borba. Dala sam sve od sebe. Beskrajno sam zahvalna što mogu proslaviti pobjedu ovdje u svojoj zemlji,” kazala je dodavši:

“Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa.”

Komentari