SP: Danska i Tunis odigrali bez golova

Hina

Nakon što je Saudijska Arabija priredila senzaciju dana u prvoj utakmici, Danska i Tunis odigrali su bez golova, 0:0.

U susretu 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Danska i Tunis su na stadionu Education City igrali 0-0.

Bila je to vrlo siromašna utakmica tijekom koje je svaka reprezentacija praktički stvorila samo po jednu ozbilju situaciju za postizanje gola.

Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano opreznu igru i vrlo malo opasnih situacija pred vratima. Iako je Danska imala više loptu u svojim nogama, izglednije prilike imao je Tunis.



Prvo uzbuđenje na stadionu dogodilo se u 39. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta pala pred noge Laidouniju, ali on je s pet metara iskosa bio izrazito neprecizan.

Samo četiri minute potom Msakni je lijepo proigrao jebalija koji se ubacio između dva danska stopera i uspio uputiiti jak udarac, ali Schmeichel je odličnom reakcijom spasio svoja vrata.

Početak drugog poluvremena donio je i prvu opasniju priliku danske, Maehle je u 57. minuti uputio potrebljiv centaršut s lijeve strane, ali je Dolberg vrlo loše zahvatio loptu glavom.

Od 69. do 71. minute viđeno je više uzbuđenja nego tijekom čitavog prethodnog razdoblja.

Prvo je Eriksen povukao napad Danske, a kako su ga Tunižani puštali stigao je sve do 20-ak metara od gola i zatim uputio oštar udarac kojega je Dahmen krajnjim naporom uspio odbiti u korner.

Nakon tog udarca iz kuta najviši u skoku je bio Christensen koji je s druge vratnice pokušao spustiti loptu za svoje napadače u petercu, Cornelius je bio za koji centimetar kratak, a lopta je u nastavku putanje udarila u vratnicu.

Uslijedio je opasan napad Tunisa kada je danski branič Andersen očigledno rukom odbio loptu u korner, ali nakon kratke konzultacije s VAR-om meksički sudac Ramos nije pokazao na bijelu točku.

Danska je mogla u samoj završnici do pobjede slučajnošću. Naime, u trećoj minuti nadoknade Lindstromov pokušaj ubačaj pretvorio se u neugodan udarac u okvir vrata, ali budni Dahmen je uspio i to izbitiu korner.

Od 20 sati će svoj susret 1. kola u ovoj skupini igrati branitelj naslova Francuska i Australija.

Komentari