ŠOKANTNO PRIZNANJE Bivši tenisač priznao je da je dobio ponudu od 100 tisuća dolara da izgubi meč na Australian Openu

Screenshot

Ukrajinac Serhij Stahovski priznao je kako je 2009. godine na Australian Openu dobio ponudu od 100 tisuća dolara da izgubi meč prvog kola.

Nažalost, korupcija u tenisu nije novost. Već je bilo slučajeva gdje je tenisačima nuđen novac u zamjenu za poraz. Obično se takve stvari događaju na ITF turnirima, ali imamo primjera i na najvišoj razini.

Bivši 31. tenisač svijeta priznao je kako mu je ponuđena ogromna svota novca za poraz na Grand Slam turniru. Konkretno, radi se o meču 1. kola Australian Opena 2009. protiv Arnauda Clementa.

“Ponudili su mi 100 tisuća dolara za poraz u prvom kolu protiv Clementa. Bile su dvije osobe s investitorima, na kraju sam izgubio u pet setova, iako sam vodio 2-1 u setovima. Da sam ih vidio pokraj terena kada sam odlazio u svlačionicu, pogodio bih ih reketom”, izjavio je Stahovski.



Ukrajinac se obratio Udruzi za teniski integritet, ali nije bilo velike pomoći.

“Nakon meča obratio sam se ITU-u, a oni su pitali o kome je riječ. Na to sam ih tražio da zaštite moju obitelj, no rekli su da ne mogu ništa garantirati”, rekao je Stahovski, piše Gol.hr.

Komentari