Šok u drugoj utakmici vaterpolskog turnira: Hrvatska poražena od Australije!

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U drugoj utakmici vaterpolskog turnira na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Hrvatska je neočekivano izgubila od višestruko slabije Australije s rezultatom 11:8.

Hrvatska je jedino vodstvo na utakmici imala na samom početku kada je nakon tri minute igre Joković uz dosta sreće postigao gol za 1:0 iz peterca. No Australci su odgovorili golovima Howdena, Powera i Roacha.

Da se na prvi odmor ode s izjednačenim rezultatom, pobrinuli su se Fatović i Obradović. No, uslijedilo je razdoblje od više od 12 minuta tijekom kojeg Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Uz nepreciznost naših reprezentativaca tomu je pridonio i australski vratar Hrysanthos, koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih reakcija.

Australija je sterilnu igru hrvatskog napada znala iskoristiti i s dva gola Campbella te po jednim Andrewa Forda i Putta povela sa 7:3. Hrvatska se od tamo nije uspjela vratiti te je po riječima izbornika Tucka “zasluženo izgubila”.



Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza.

Komentari