Slaven Bilić: Glavni problem Hajduka je opterećenost Dinamom

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prije tjedan dana zasjeo je na klupu bogatog engleskog kluba Watford, s kojim je uspješno startao u Championshipu te je ubilježio pobjedu visoku pobjedu na gostovanju kod Stokea.

Bolju premijeru na klupi novog kluba Slaven nije mogao niti sanjati, a u intervjuu koji je dao za Sportske novosti dotaknuo se mnogih tema što se tiče njegovog novog kluba, ali i Hajduka i Dinama.

“Bilo je sve odlično kod Stoke Cityja, onako kako si zamišljaš da ti krene nova priča po pitanju ukupnog dojma. Dobra igra, pobjeda, uvjerljivost, radost momčadi i navijača. Baš dobro. Ali, uvijek ide ono ‘ali’, zar ne, to je samo prvi korak od još 35, a možda i više, koji nas očekuju. Jako dobro znam što je Championship i zato nema ni malo euforije”, rekao je Bilić o startu na klupi Watforda.

Opterećenje Dinamom

Naravno Slaven je bio u nekim kombinacijama za preuzimanje Hajduka nakon odlaska Dambrauskasa, ali Bilić nije zasjeo na klupu najdražeg kluba, već je odabrao Otok, no i od tamo prati događanja u domovini.

“Po meni, glavni problem Hajduka je ta opterećenost Dinamom i posljedice na ukupnu atmosferu kada dođe do velikih bodovnih odmaka. Gledajte, prošlo prvenstvo se stvorila kritična faza trenutka da bi Dinamo mogao ostati bez titule. No, nitko od aspiranata, a Hajduk je prvi, nije iskoristio taj trenutak”, osvrnuo se na vječito suparništvo Slaven pa nastavio:

“Ali, što sada, odmah nakon prve faze sezone sve proglasiti izgubljenim jer, eto, Dinamo je na plus 10-11 bodova? Ima u Hajduku vrlo dobrih stvari koje se rade, tu su i procesi koji osnažuju klub. Moj se stav o tome nije promijenio zbog toga što je sada Dinamo pobjegao na tablici”, rekao je Bilić.

Male utakmice

“Dinamo je moćan i u nekom drugom ritmu. Zato treba zaboraviti gdje je odmaknuo i fokusirati se na sve ostalo. Među inima i na utakmice koje nisu veliki derbiji, a u kojima se skupljaju bodovi, vrijedni koliko i oni u dvobojima s Dinamom. Recimo, u tim međusobnim utakmicama uglavnom je to velika borba i lome se rezultati na detaljima”, rekao je Slaven pa nastavio:

“No, to je jedan suparnik, ima ih još devet u ligi. Hajduk mora funkcionirati tako da u svim utakmicama jednako pristupa s gardom pobjede i maksimalnog uloga da se ona ostvari. Nije stvar dobiti Dinamo, pa prosipati bodove drugdje, nego je važno osvajati bodove i tako biti bliže Modrima”, objasnio je Bilić.

 

Komentari