Slaven Belupo – Šibenik 2-2

Slaven Belupo i Šibenik su u petak u prvoj utakmici 22. kola Prve HNL Koprivnici odigrali neriješeno 2-2.

Poveo je Šibenik golovima Princa Ampema u 21. minuti, a Deni Jurić je povećao na 2-0 u 40. minuti. Nakon toga Slaven najprije smanjuje na 2-1 u 43. minuti pogotkom Toerlesa Knoella, a onda minutu kasnije za 2-2 zabija Miroslav Iličić.

Odmah na početku utakmice u 55. sekundi Šibenik ima veliku priliku, Ampem se našao sam pred vratarom Slaven Belupa Filipovićem i s male udaljenosti pucao po golu, ali je golman Slavena obranio.

Slaven ima sličnu priliku u sedmoj minuti, Knoell puca s desne strane po golu Šibenika, no Labrović brani.



Šibenik koji jače pritišće u 21. minuti dolazi u vodstvo, a strijelac je Prince Ampem nakon što mu je loptu u šesnaesterac dobacio kapetan Marko Bulat.

Četiri minute kasnije Šibenik opet ima priliku, Sahiti je pucao pored desne grede. Šibenik povećava u 40. minuti, nakon što je Bulat opet sa svoje polovice ispucao jednu dubinsku loptu na suparničku stranuc, prihvatio ju je Deni Jurić koji negdje sa sedam-osam metara puca pod lijevu vratnicu i pogađa za 2-0.

Slaven vrlo brzo nakon toga uspijeva smanjiti, a onda i izjednačiti. Najprije u 43. minuti Knoell glavom nakon ubačaja Bogojevića, a onda minutu kasnije Iličić izjednačuje nakon izvođenja kornera.

Drugo poluvrijeme počinje nastavkom pritiska Slavena, no bez konkretnije prilike. Poslije 60. minute Šibenik opet preuzima kontrolu nad igrom i Prince Ampem ima priliku u 71. minuti, puca s dvadesetak metara, no vratar Slavena Filipović je obranio.

Slaven u 83. minuti dolazi u priliku, Knoell puca, ali Labrović brani, no u 90. minuti Knoell ima bolju priliku za pobjednički pogodak. Sam je istrčao ispred Labrovića, ali vratar Šibenika uspio je dotaknuti loptu i usporiti je, a Schildenfeld ju je izbacio na sigurno.

Pred praznim tribinama na stadionu Ivan Kušek Apaš sudio je sudac Mario Zebec iz Varaždina.

Nakon ove utakmice Šibenik je ostao na šestom mjestu sa 25 bodova, dok je Slaven Belupo ostao sedmi sa 21 bodom. Šibenik ima dvije utakmice više. Vodeći je Dinamo sa 48 bodova.

SLAVEN BELUPO – ŠIBENIK 2-2

Strijelci: Ampen (21), Jurić (40)/Knoll (43), Iličić (44)

Slaven Belupo: Filipović – Van Bruggen, Paracki, Prce (Apau) – Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić, Gamarra – Knöll, Iličić

Šibenik: Labrović – Mesa (Pandža ’46), Schildenfeld, Bilić – Pajić, Bulat, Ćurić (Alimi ’92), Kvesić (Marcos Mina ’46)- Ampem, Sahiti, Jurić (Ignacio Bailon ’49)

Komentari