SJAJNO POSTIGNUĆE Mektić i Koolhof osvojili ATP finale u Londonu

Twitter

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof osvojili su ATP Finale u Londonu nakon što su u završnom susretu sezone pobijedili Austrijanca Juergena Melzera i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6-2, 3-6, 10-5.

Mektić i Koolhof nisu mogli poželjeti ljepši međusobni rastanak. Jednogodišnju suradnju okončali su trijumfom na Mastersu u Londonu.

Bilo je to njihovo treće finale ove godine i prvi naslov nakon što su poraženi u Marseilleu i na US Openu.

Hrvatsko-nizozemska kombinacija stigla je u London na turnir najboljih osam parova sezone kao peti nositelji, a na putu do trofeja izgubili su tek jedan meč i to treći u skupini protiv Kubota i Mela kad su već osigurali plasman u polufinale.



Mektić je ovom pobjedom posao prvi Hrvat s titulom na završnici ATP sezone, a najbliže naslovu do sada je bio Ivan Dodig koji je prije šest godina u paru s Marcelom Melom izgubio od Boba i Mike Bryana.

Prije Koolhofa, još su tri Nizozemca slavila u parovima na ATP završnici, Jacco Eltingh i Paul Haarhuis zajedno u paru (1993, 1998), te Jean-Julien Rojer (2015).

Mektiću je ovo bilo 16. finale u karijeri, te osmi osvojeni naslov.

Dodajmo kako su Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares osigurali status najboljeg svjetskog para za 2020.

Pavić i Soares su na završnom turniru u Londonu nesretno završili put u skupini i nisu se probili u polufinale zahvaljujući lošijem set-količniku od preostala dva para s dvije pobjede i jednim porazom.

U godinu i pol zajedničkih nastupa hrvatsko-brazilski par je u 2020. osvojio US Open i turnir u Montpellieru, došao do finala Roland Garrosa i pariškog Mastersa, a u 2019. osvojio Masters u Šangaju te izgubio finale u Stockholmu.

Pavić će u 2021. igrati sa suigračem iz reprezentacije Mektićem.

Komentari