Sjajni Marin Čilić izborio polufinale ATP turnira u Londonu

Foto: Hina

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Londonu koji se igra na travi Queen’s Cluba. U četvrtfinalu Čilić je bio bolji od finskog tenisača Emila Ruusuvuorija 7-6(2), 6-4.

Malo je nedostajalo da se ovaj četvrtfinalni meč zakomplicira premda je Čilić imao 7-6(2), 5-1. Naime, 23-godišnji Ruusuvuori (56. na ATP ljestvici) je od 1-5 došao do 4-5 u drugom setu te je imao 0-30 na servis Čilića. Ipak, hrvatski tenisač, inače 17. igrač na svjetskoj ATP ljestvici, se izvukao iz tih problema i ipak okončao meč u tom servis gemu.

U prvom setu nije bilo break gemova iako je Čilić propustio četiri break prilike. No, u tie-breaku je vladao situacijom i lako dobio taj dio igre 7-2.

U drugom setu Finac je osvojio prvi gem i nakon toga je Čilićev odgovor bio osvajanje pet gemova u nizu, čime je trasirao put prema polufinalu. Tamo će Čilić igrati protiv srpskog tenisača Filipa Krajinovića koji je svladao Britanca Ryana Penistona 4-6, 6-3, 6-3. Bit će im to prvi međusobni meč u karijeri. Podsjetimo kako je Čilić tijekom karijere dva puta osvajao ovaj turnir, 2012. i 2018. godine.



U drugom polufinalu se sastaju drugi nositelj, Talijan Matteo Berrettini i Nizozemac Botic van de Zandschulp.

ATP London, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrv/7) – Emil Ruusuvuori (Fin) 7-6(2), 6-4

Botic van de Zandschulp (Niz) – Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 6-2, 6-4

Matteo Berrettini (Ita/2) – Tommy Paul (SAD) 6-4, 6-2

Filip Krajinović (Srb) – Ryan Peniston (VB) 4-6, 6-3, 6-3

 

Komentari