Šibenik nakon drame osigurao ostanak, Istra 1961 u teškoj situaciji

Nogometaši Šibenika u susretu su 33. kola Prve HNL kao domaćini svladali Istru 1961 sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog pogotka bio je Suad Sahiti u 50. minuti.

Nakon što u prvom poluvremenu niti jedna momčad nije uspjela odigrati nikakvu opasniju akciju, početkom nastavka Alvaro je izmaknuo pozornosti gostujuće obrane, sjurio se po lijevom krilu i uputio prizemni centaršut na peterac gdje je najbrže reagirao Suad Sahiti.

Taj je pogodak “otvorio” utakmicu pa se u drugom poluvremenu igralo aktivnije, do kraja dvoboja ipak su Šibenčani bili ti koji su stvorili više prilika za povećanje vodstva, no ostalo je samo 1-0.



U posljednjim sekundama sudačke nadoknade sudac Jović dosudio je kazneni udarac za Istru i pokazao crveni karton Batarelu zbog povlačenja Vuka, no nakon više od pet munuta pregledavanja snimke ustanovljeno je kako je prije prekršaja Vuk bio u zaleđu, pa su i kazneni udarac i crveni karton poništeni.

Ovom pobjedom Šibenik je i teoretski osigurao ostanak u ligi, nalazi se na šestom mjestu sa 35 bodova, 10 više od posljednje Istre 1961. Kako Puljani do kraja imaju za odigrati još samo tri susreta jasno je kako im je Šibenik postao nedostižan te će do kraja prvenstva morati “hvatati” pretposljendji Varaždin koji ima 27, odnosno osmu Lokomotivu koja ima 29 bodova.

Komentari