Senzacija na Wimbledonu: Federer isprašen s 3-0 u setovima

Twitter

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, ako ne i najveći, Švicarac Roger Federer doživio je nešto što mu se njegovoj dugoj karijeri nikada nije dogodilo. Naime, Federer je na svom Wimbledonu izgubio s 3-0 u setovima, ali to nije sve.

Drugi rekord koji je jučer zabilježen je taj da je Federer treći set izgubio s čak 6-0 što mu se, također, nikada nije dogodilo. Autor ovog povijesnog rezultata je 18. igrač svijeta, Poljak Hubert Hurkacz.

Zlatna prošlost, svijetla budućnost

Federer, koji je ipak daleko od forme života, na ovom meču je izgledao potpuno pogubljeno, kao da protiv Hurkacza igra neki poluamater, a ne najjači igrač na travi u teniskoj povijesti.

Federer je sada jako blizu odlaska u mirovinu, ali će zasigurno biti zapisan zlatnim slovima u tenisku povijest. S druge strane, pred 24-godišnjim Hurkaczem je jako svijetla budućnost i jako puno borbe da će do statusa zvijezde.



Prva sljedeća prilika za dokazivanje će mu biti njegov zasigurno najveći meč u dosadašnjoj karijeri, a riječ je o polufinalu Wimbledona gdje će 9. srpnja od 14 sati odmjeriti snage s Talijanom Matteom Berrettinijem.

Komentari