Šef Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues podržao SP svake dvije godine

Twitter

Privremeni šef Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues podržao je ideju o uvođenju Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

“Stvarno mi se svidjelo ono što sam čuo na sastanku FIFA-e”, rekao je Rodrigues.

“Ova ideja će stvoriti više natjecanja mladih, dati vrijednost Copa America, koji će služiti i kao kvalifikacijski turnir, a također će generirati više financijskih sredstava”, dodao je Rodrigues koji je preuzeo dužnost privremenog predsjednika CBF-a u kolovozu.

Rodrigues bi ovog tjedna trebao otići u Paragvaj kako bi se sastao s predsjednikom Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) Alejandrom Dominguezom gdje će razgovarati o ideji koju je predložila FIFA.



“Proučit ću ovo dublje. Želim čuti CONMEBOL prije nego što odlučim”, kazao je.

Južnoamerička nogometna federacija u kojoj se nalaze i bivši svjetski prvaci Brazil, Argentina i Urugvaj, već je ranije priopćila kako neće podržati inicijativu predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

CONMEBOL je u rujnu objavio kako World Cup svake dvije godine krajnje neizvodljiv i da će staviti “praktički nemoguće opterećenje” na međunarodni nogometni kalendar.

Europska nogometna federacija (UEFA) također se oštro protivi organizaciji SP-a svake dvije godine istaknuvši kako novi FIFA-in plan “umanjivanje” vrijednosti Svjetskog prvenstva, povećava rizik opterećenja igrača, te gura ženski nogometa u drugi plan.

Sindikat igrača FIFPro također je izrazio zabrinutost zbog povećanog radnog opterećenja nogometaša i nedostatka konzultacija prilikom donošenja takvih odluka.

FIFA i dalje ne odustaje od ideje uvođenja Svjetskog prvenstva svake dvije godine. Trenutačno provodi studiju izvodljivosti o praktičnosti organiziranja prvenstava svake dvije godine usprkos žestokih kritika raznih federacija, klubova, igrača i navijačkih skupina.

Komentari