Šarić za Sunse odigrao najbolju utakmicu do sad: ‘Moram ga više uključiti’, rekao je trener

Dario Šarić odigrao je dosad svoju najbolju utakmicu u dresu Sunsa postigavši 23 koša uz šut 9/12, a 3/5 za tricu, te imao šest skokova uz jednu asistenciju i blokadu protiv Atlante. Rezultat je bio 128-112 U korist Phoenix Sunsa.

Trener Sunsa Monty Williams nakon pobjede je pohvalio igru Šarića.

“Moram više uključiti Darija. Donosi dobre odluke, može šutirati i efikasan je.

Moram naći načina kako da Šarić dođe do lopte, kako da ona bude kod Devina, kako da ju ima i Ricky. Moram biti političar s jedne i majka s druge strane. Pokušavam ih sve zadovoljiti i zato mi se sviđa kad igramo s puno dodavanja, jer tako svatko ima loptu u rukama”, dodao je Williams.



Način na koji igraju Sunsi sviđa se i prvoj zvijezdi i najboljem strijelcu momčadi Devinu Bookeru.

“Svaka čast treneru Montyju, trenerskoj ekipi i svim igračima koji su prihvatili ovaj sistem u kojem svi dijelimo loptu. Izgleda dobro kad tako igramo. Kad zastranimo, onda se počinjemo mučiti u napadu.”

Sunsi su do sedme pobjede u sezoni i iznenađujuće dobrog učinka (7-4), s kojim su na petom mjestu u Zapadnoj konferenciji, došli s petoricom raspoloženih igrača koje je predvodio Kelly Oubre Jr. ubacivši 30 koševa uz sedam skokova. Booker se zaustavio na 27 poena i sedam asistencija, a Frank Kaminsky je dodao 19 poena.

Strijelce Atlante predvodio je Jabari Parker sa 24 koša, dok su po 21 ubacili Alex Len i Trae Young koji je uz to podijelio i 13 asistencija.

Komentari