Sanjin Šimić: Hanžek jako puno znači za Zagreb i Hrvatsku

U novom podcastu ‘I ja sam sportaš’ gostovao je hrvatski atletičar, skakač u dalj Sanjin Šimić koji je progovorio o svojim sportskim početcima, danima provedenim u karanteni, ciljevima i planovima za budućnost.

Opisao je i kakvo je stanje u hrvatskoj atletici, jesu li na vidiku neke nove mlade ‘zvijezde’ te još mnogo zanimljivosti.

Atletiku je počeo trenirati u Rijeci, ali se ubrzo preselio u Zagreb kako bi mogao trenirati u boljim uvjetima, kako kaže, uvjeti u Zagrebu nisu baš najbolji.



“Počeo sam trenirati u Rijeci, ali sam ubrzo dobio priliku doći u Zagreb kako bih mogao trenirati u boljim uvjetima i napredovati, no uvjeti su dosta loši. nedavno smo dobili atletsku dvoranu koju koristimo tijekom zime, ali stadion je u jako lošem stanju”, kaže Šimić i dodaje.

“Na svojoj koži sam osjetio koliko je podloga loša, kost mi je pucala pet godina zaredom i sve je to produkt tvrde i loše podloge. Jedino što su promijenili na stazi je da su stavili kontejnere i reflektore koji još uvijek ne rade te su s novom bojom prefarbali stazu, sve ostalo je isto kao i prije ha, ha”.

Iako je većina atletskih miting otkazano, Hanžekovićev memorijal će se održati.

“Ja obožavam Hanžek i jedva čekam svake godine da se održi. Uvijek je odlična atmosfera, djeca ti prilaze i čestitaju, tribine su dobro popunjene. Mislim da jedan takav svjetski miting jako puno znači za Zagreb, a i Hrvatsku”, kaže.

Komentari