SAMO SU JEDNI NEPOBJEDIVI Watford slomio Liverpool

Junak velike pobjede Watforda bio je dvostruki strijelac Ismaila Sarr (54, 60), a među strijelce se upisao i Troy Deeney (72). Za Liverpool je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, no uklopio se u sivilo svog sastava.

Prvi poraz Kloppovom stroju nanijela je ekipa koja se do ove tekme borila za opstanak

Posljednji put Liverpool je izgubio 3. siječnja 2019. na gostovanju kod Manchester Cityja (1-2), a potom nanizao čak 44 utakmice bez poraza.

Činilo se kako bi momčad Jurgena Kloppa mogla dostići rekord Arsenala od 49 utakmica bez poraza i tako preuzeti naslov “Invincibles”. Međutim, Liverpool je pao na gostovanju kod davljenika Watforda kojem je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.



Ovim porazom Liverpool je propustio priliku postati i prvi klub u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa sa 19 pobjeda zaredom. Ostao je na 18 koliko je ostvario i Manchester City 2017. godine.

Navijače Liverpool može utješiti činjenica kako ovaj poraz neće bitnije utjecati u bobi za naslov prvaka. Redsi i dalje imaju ogromna 22 boda više od Manchester Cityja.

Zanimljivo, Watford je u zadnjih osam susreta upisao čak sedam poraza i remi protiv Liverpoola, pri čemu je u zadnje četiri utakmice primio čak 15 golova. No ovoga puta domaćin je u potpunosti dominirao i mogao je i uvjerljivije slaviti.

Koliko je Liverpool bi nemoćan možda i najbolje oslikava podatak kako je Kloppova momčad u prvom poluvremenu uputila samo jedan udarac prema suparničkim vratima, što joj se dogodilo još samo jednom u 172 ligaške utakmice pod vodstvom njemačkog stručnjaka.

Liverpool vodi na ljestvici sa 79 bodova, Manchester City je drugi s 57 bodova, dok je na trećem mjestu Leicester City s 50 bodova.

Watford je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, sada je na 17. mjestu.

Komentari