Samo si dvije momčadi mogu priuštiti Messija: Samo u prvoj godini svoje nove vlasnike koštao bi gotovo milijardu eura..

Jedino PSG i Manchester City mogu si priuštiti dovođenje Lionela Messija u ovom trenutku.

Lionel Messi mogao bi nakon 20 godina provedenih u Barceloni napustiti klub. Tako je barem, prema tvrdnji španjolskog RAC1, rekao Messi novom treneru katalonskog diva Ronaldu Koemanu na sastanku u četvrtak zbog kojeg je Argentinac iznenada prekinuo svoj godišnji odmor.

“Više se vidim izvan kluba nego u klubu”, to su navodno bile riječi Messija upućene Koemanu, koji je preuzeo vruću stolicu katalonskog diva.

Nakon što je ta vijest procurila u javnost, Barcelona je ostala nijema, dok su se neki klubovi aktivirali i vjerojatno počeli istraživati mogućnosti kako bi mogli dovesti argentinskog genijalca.



U realnosti, samo su dvije momčadi koje bi mogle dovesti Messija, a to su Manchester City i PSG. Zašto? Pa jer bi jedine mogle pronaći izvor financija koji iznosi 700 milijuna eura.

Toliko naime iznosi odštetna klauzula u Argentinčevu ugovoru s Barcelonom, koji mu istječe u ljeto 2021. godine. PSG i Manchester City imaju milijardere za vlasnike i jedine su dvije momčadi koje bi u ovom trenutku mogle naći toliko novca za plaćanje Messija.

Kada bi se obje momčadi upustile u utrku, mnogi vjeruju da bi zbog Pepa Guardiole, s kojim je Messi sjajno surađivao od 2008. do 2012. godine, Manchester City trebao biti u prednosti.

Recimo i da bi klub koji ga dovede morao godišnje izdvajati oko 100 milijuna eura za njegovu plaću, a tu su još uključena marketinška prava, koja u Barceloni navodno u potpunosti odlaze njemu u džep.

Samo u prvoj godini Messi bi svoje nove vlasnike koštao gotovo milijardu eura…

Komentari