Ronaldo oborio još jedan rekord

instagram

Nogometna reprezentacija Portugala pred svojim se navijačima u 8. kolu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine očekivano lako obračunala s nedoraslim Luksemburgom 5:0, a Cristiano Ronaldo iskoristio je ovaj ‘trening susret’ kako bi poboljšao svoju statistiku i oborio još pokoji rekord

Pobjeda Portugala bila je očekivana, a Cristiano Ronaldo je već u 13. minuti zabio svoj drugi gol na utakmici. Istina, i za 1:0 i za 2:0 zabio je iz penala, ali svaki se gol broji… Nakon toga su još zabili Bruno Fernandes i Joao Palhinha, a utakmicu je u 87. minuti hat-trickom zatvorio Cristiano Ronaldo.

Ovime je Ronaldo stigao do 794 zabijena gola u seniorskoj konkurenciji (klubovi i reprezentacija), već je neko vrijeme usamljen na vrhu najboljeg strijelca svih vremena, legendarni Pele ostao je na 757 službeno priznatih golova.

No, protiv Luksemburga je Ronaldo ipak stigao do još jednog rekorda, onog po broju zabijenih hat-trickova u dresu reprezentacije.


Bio je ovo ukupno deseti hat-trick Cristiana Ronalda u dresu Portugala i 58. u karijeri i desetog za reprezentaciju. Točnije, za Portugal je Ronaldo čak osam puta završavao utakmicu s tri zabijena gola, a dva puta je (protiv Andore i Litve) zabio četiri gola.

Tako je od jučer Cristiano Ronaldo jedini nogometaš na svijetu koji je deset puta zabijao hat-trick za nacionalnu momčad. Iza njega su na devet hat-trickova ostali Sven Rydell (Švedska) i Ali Mabkhout (UAE) koji još uvijek igra i aktivna je ‘prijetnja’ Ronaldovom rekordu, piše tportal.

Komentari