Roma, Arsenal i ManU izborili polufinale

Osim Villarreala, plasman u polufinale Europske lige izborili su i Arsenal, Manchester United i Roma.

Arsenal je plasman u polufinale izborio gostujućom 4-0 pobjedom protiv praške Slavije nakon što je prvi susret u Londonu završio 1-1.

Topnici u 25 minuta postigli tri gola 

“Topnici” su sve obavili u prvih 25 minuta postigavši tri gola, a strijelci su bili Pepe (18), Lacazette (21-11m) i Saka (24). U nastavku susreta Lacazette je u 77. minuti postavio konačnih 4-0.

Arsenal je nastupio bez Pierrea-Emericka Aubameyanga koji se za vrijeme reprezentativne stanke zarazio malarijom. Nekoliko je dana proveo u bolnici, no sada se osjeća dobro.



Londonskom sastavu je ovo treći plasman u polufinale Europske lige u posljednje četiri sezone. Prije tri godine je polufinalu ispao od kasnijeg pobjednika Atletico Madrida, a godinu dana potom je preskočio Valenciju, ali u finalu izgubio od Chelsea.

Česi su na putu do četvrtfinala izbacili dva britanska kluba, Leicester City u 16-ini finala, te Rangers u osmini finala, ali nisu uspjeli izbaciti i Arsenal usprkos odličnom rezultatu iz Londona.

Zanimljivo, Slavija je prije dvije sezone u četvrtfinalu ispala od Chelsea, a 2000. u Kupu UEFA od Leeds Uniteda.

Manchester United nije dozvolio nikakvo iznenađenje nakon što je u Španjolskoj porazio Granadu sa 2-0. Na Old Traffordu je upisao identičnu pobjedu za plasman među četiri najbolje ekipe.

Edison Cavani u 6. minuti i Juan Mata u sudačkoj nadoknadi bili su strijelci.

United je drugu godinu uzastopce stigao do polufinala nakon što je lani ispao u polufinalu od Seville, a 2017. je i osvojio ovo natjecanje.

Granada je nevjerojatnu premijernu europsku sezonu započela u 2. pretkolu i dogurala je čak do četvrtfinala.

Drama u Rimu

Najveću dramu gledali smo u Rimu gdje je Roma teškom mukom obranila pobjedu 2-1 iz Amstrdama protiv Ajaxa. Uzvrat je završio 1-1 i Talijani iu dalje.

Ajax je poveo u 49. minuti golom Briana Brobbeyja, a izjednačio je Edin Džeko u 72. minuti. Do kaja utakmice “kopljanici” su lovili drugi gol koji bi odveo susret u produžetak, ali nisu uspjeli.

Roma, koja u svojoj riznici ima samo trofej pobjednika Kupa velesajamskih gradova iz 1961. godine, izborila je prvo polufinale u Kupu UEFA i Europskoj lige nakon 1991. kada je u četvrtfinalu pobijedila Anderlecht, u polufinalu Brondby, pa u finalu izgubila od Intera.

Međutim, posljednje europsko polufinale Roma je igrala 2018. kada je u Ligi prvaka ispala od Liverpoola.

U polufinalu Europske lige snage će odmjeriti Manchester United i Roma, te Villarreal i Arsenal.

Prvi susreti su na rasporedu 29. travnja, a uzvrati su 6. svibnja.

Finale je 26. svibnja na stadionu Miejski u Gdanjsku.

Komentari