Rijeka u nadoknadi do prve pobjede u Europskoj ligi

Cropix

Nogometaši Rijeke zaključili su natjecanje u skupini F Europske lige prvom pobjedom nakon što su na Rujevici porazili AZ Alkmaara sa 2-1.

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav.

Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

AZ je na Rujevicu stigao s novim trenerom. Umjesto Arnea Slota, koji je dobio otkaz zbog pregovora s Feyenoordom, momčad je vodio pomoćni trener Pascal Jansen.



Gosti su od prve minute zagospodarili terenom nametnuvši svoj ritam. Rijeka je veći dio prvog poluvremena provela na svojoj polovici i u prvih 45 minuta nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti gostima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu AZ je imao u 30. minuti kada je Jesper Karlsson s desne strane sam izbio ispred Rijekinog vratara, no Ivan Nevistić je sjajno reagirao.

Rijeka je povela u 52. minuti iz svoj prve prilike na utakmici. Andrijašević je proigrao Menala, koji je pobjegao obrani gostiju i zabio pored Bizota.

Samo tri minute kasnije Gudmundsson je imao zicer, no sa svega pet metara je promašio cijeli gol. Ipak, AZ je izjednačio u 57. minuti, a zabio je Wijndal sjajno pogodivši sa 20-tak metara.

Deset minuta prije kraja susreta AZ je ostao s igračem manje nakon što je Karlsson isključen zbog neopreznog starta nad Štefuljem pogodivši ga nogom u glavu. Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici.

Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona odigrali 1-1.

Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

Komentari