Rijeka je velikim prekretom došla do pobjede

NK RIJEKA/Nel Pavletic/PIXSELL

U susretu 20. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Lokomotivu sa 3-2 premda je do 70. minute gubila sa 0-2.

Bila je to odlična utakmica s pet golova i nizom prilika na obje strane. Lokomotiva je vodila 2-0, no Rijeka je okrenula rezultat postigavši tri gola, pri čemu dva u sudačkoj nadoknadi.

Lokomotiva je vodila 2-0 golovima Šerifa Kallakua (12) i Josipa Pivarića (56-11m), no u 70. minuti je isključen Cipetić. S igračem više gosti su okrenuli rezultat, a golove su zabili Robert Murić (71-11m, 90-11m) i Sandro Kulenović (90+3).

“Lokosima” je ovo bio treći derbi u nizu i drugi poraz, nakon što su izgubili i od Dinama, a slavili protiv Hajduka. S druge strane Rijeka je upisala prvu pobjedu u zadnja tri kola.



Domaćin je poveo u 11. minuti. Ubacio je Cipetić s desne strane, Cokaj je glavom spustio loptu, a Kallaku zabio. Samo četiri minute kasnije Cipetić je sjajnim udarcem s više od 25 metara pogodio vratnicu, a u 30. minuti odličnu priliku imao je i Aliyu.

Odličnu predstavu Lokomotiva je okrunila drugim golom u 56. minuti. Pivarić je realizirao jedanaesterac koji je skrivio Nevistić oborivši Hadžića.

Preokret gostiju počeo je u 71. minuti kada je Murić s bijele točke smanjio na 1-2. Cipetić je srušio Menala u kaznenom prostoru i pritim zaradio drugi žuti. U 79. minuti vratnicu je pogodio i napadač Rijeke Yateke, a u 90. minuti gosti su dobili novi kazneni udarac. Osmanković je srušio Kulenovića, a Murić sigurno zabio za 2-2. Kada se već činilo kako će završiti bez pobjednika, Kulenović je lijepo zabio za 3-2.

U derbiju kola Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Hajduk sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice s tri boda više od Dinama.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, a možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić. Osijek je s igračem više zabio dva gola,a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Otkako je Nenad Bjelica preuzeo Osijek, momčad ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17-2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta otkako je preuzeo splitski sastav.

Osijek je već u trećoj minuti mogao do vodstva. Nakon Simićeve pogreške, Mierez se našao u dobroj šansi, no obranio je Kalinić. Osam minuta kasnije Hajduk je umalo ostao s igračem manje. Simić je na centru izgubio loptu, Mierez je krenuo prema vratima, no Simić ga je povukao za dres i napadač Osijeka je pao. Sudac Ivan Bebek je pokazao žuti karton za Hajdukova stopera, a svoju odluku je provjerio pregledavši tv snimku ostavši dosljedan.

Hajduk je najbliže golu bio u 30. minuti kada je Atanasov pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je gostujući branič Nihad Mujakić isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prvog zaradio u posljednjoj minutu prvog dijela.

Osam minuta kasnije domaćin je poveo sjajnim pogotkom Kleinheislera. Bohar ga je proigrao na 18 metara od suparničkih vratiju, varkom se Mađar oslobodio Jurića i onda neobranjivim udarcem desnom nogom naciljao gornji lijevi kut ispruženog, ali nemoćnog Kalinića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Mierez pogotkom u 89. minuti. Argentinski napadač je pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio pokraj Kalinića.

U nedjelju su na rasporedu dva susreta, sastaju se Šibenik – Varaždin, te Istra 1961 – Dinamo, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Slaven Belupo i Gorica.

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama. Gorica je treća sa 33 boda, dok Rijeka na četvrtom mjestu ima 30 bodova. Hajduk je ostao na petoj poziciji sa 23 boda.

Na zadnja dva mjesta su Lokomotiva (15) i Istra 1961 (13).

Komentari