Rijeka je bila nemoćna u Alkmaaru

Twitter

Nogometaši Rijeke u susretu su 2. kola skupine F Europske lige na gostovanju kod AZ-a u Alkmaaru uvjerljivo izgubili sa 1-4 (0-2).

Strijelci za nizozemski sastav bili su Koopmeiners (6-11m), Gudmundsson (20, 60) i Karlsson (51), dok je poraz Rijeke ublažio Kulenović (72).

Riječani su u Alkmaaru vrlo brzo pali u veliki rezultatski zaostatak, već nakon 20 minuta bilo je 2-0 za domaći sastav koji je potom mirno držao prednost, a s još dva pogotka početkom nastavka stigao i do visoke pobjede.

Plan igre koji je Rijekin trener Simon Rožman pripremio za utakmicu u Alkmaaru urušio se nakon samo pet minuta, De Wit je krenuo na jedno dubinsko proigravanje, utrčao u kazneni prostor Rijeke gdje ga je nespretno sapleo Velkovski te je ruski sudac Ivanov pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Koopmeiners za vodstvo AZ-a.



Jedinu pravu priliku za povratak u utakmicu Rijeka je imala u 12. minuti, Štefulj je ubacio s lijevog krila, do lopte je uspio doći Andrijašević, ali pokušaj Rijekinog kapetana sa 10-ak metara vratar AZ-a Bizot uspio je skrenuti u korner.

AZ je do povećanja prednosti stigao sličnom akcijom kao i kad je iznudio kazneni udarac. Midtsjo je uputio sjajno okomito proigravanje, ovoga puta se iza leđa Escovala prikrao Gudmundsson kojemu potom nije bilo teško sa 12 metara svladati Nevistića.

Do kraja prvog poluvremena Rijeka je uspostavila terensku ravnotežu, no dojam je kako se to dogodilo prvenstveno jer je AZ zadovoljan rezultatom spustio svoj tempo.

U nastavku domaćima nije dugo trebalo da povećaju prednost. Opet je odličnu dugačku loptu sa sredine terena uputio Midstsjo, ovoga puta je dijagonalom proigrao Karlssona na lijevom krilu, a švedski se napadač potom izborio za prostor za udarac pored Escovala i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Nevistića.

Na 4-0 je svojim drugim golom na utakmici povisio Gudmundsson u 60. minuti. Koopmeiners je uputio centaršut s lijevog krila na koji je natrčao Gudmundsson i s pet metara zakucao loptu u mrežu.

Počasni pogodak za Rijeku postigao je Kulenović u 72. minuti nakon lijepog proigravanja Lončara. Bio je to prvi Rijekin pogodak u natjecanju u skupini ove sezone, u 1. kolu prije tjedan dana na Rujevici je izgubila od Real Sociedada sa 0-1.

U drugom susretu ove skupine Napoli je kao gost u San Sebastianu svladao Real Sociedad sa 1-0, a jedini strijelac bio je Politano u 56. minuti.

Nakon dva kola na vrhu skupine je AZ s maksimalnih šest bodova, slijede Napoli i Real Sociedad sa po tri, dok je Rijeka posljednja bez bodova.

Za tjedan dana u 3. kolu Rijeka će u 3. kolu ugostiti Napoli, a istovremeno će Real Sociedad biti domaćin AZ Alkmaaru.

Komentari