Riječani nesretno primili gol u posljednjim sekundama: Momčad s Rujevice pružila odličan otpor PAOK-u

U prvoj utakmici četvrtog, a ujedno i posljednjeg, pretkola kvalfikacija za konferencijsku ligu momčad Rijeke je otišla na gostovanje kod grčkog PAOK-a. Utakmica je završila 1-1 iako je Rijeka vodila većinu utakmice.

Odlično prvo poluvrijeme

Rijeka je u ovom susretu bila oslabljena neigranjem nekoliko ključnih igrača. Nedostajali su Murić, Labrović, Drmić, Smolčić i Selahi, koji su ozlijeđeni, a pravo nastupa nije imao ni Stanić, jer je već igrao ove sezone za Široki Brijeg u Europi. On će pravo nastupa imati tek ako Rijeka izbori plasman u skupinu ovoga natjecanja.

PAOK je bolje otvorio utakmicu, ali svi su njihovi pokušaji bili na vrijeme zaustavljeni, a PAOK je još u dva-tri navrata zaprijetio udarcima izvan 16-erca, ali pravoga iskušenja za Prskala nije bilo.

Rijeka je, pak, baš kako je trener Goran Tomić i najavio, svaku priliku koristila za protunapade, hrabro je kretala prema grčkim vratima, pa je tako i bila vrlo blizu pogotku u 17. minuti.Rijeka je do vodećeg pogotka došla u 33. minuti, kad je preciznim i snažnim udarcem s više od 20 metara mrežu pogodio Ivan Lepinjica.



Dominacija PAOK-a okrunjena tek na kraju

Nastavak je donio posve drugu sliku na terenu, odmah je počeo očekivani pritisak PAOK-a, koji je trajao do zadnje sekunde. Tražili su domaćini izjednačenje i agresivnijom su igrom potisnuli Rijeku ispred njezina kaznenog prostora.

Swiderski je još jednom zaprijetio udarcem preko vrata u 51. minuti, potom je, sedam minuta kasnije, Prskalo dobro reagirao nakon ubacivanja Vieirinhe, pa je pokušao i Kurtić sa 16 metara…

Kada se činilo da će Rijeka otići kući s velikom pobjedom, u posljednji tren PAOK je stigao do gola. Galešić je poslao loptu u svoju mrežu nakon kornera, koji je ujedno bio i posljednja šansa za Grke na ovom susretu.

Sve do posljednje minute sučevog dodatka u drugom dijelu Riječani su držali prednost, a tada je nakon ubačaja iz kuta lopta pogodila braniča Rijeke Niku Galešića i od njega se odbila u mrežu za konačnih 1-1.

Rijeka može proći dalje

No, i ovih 1:1 veliki su razlog za zadovoljstvo, Rijeka ima još kako aktivan rezultat uoči uzvrata na Rujevici. Međutim, naše nogometaše čeka teških 90 minuta, PAOK je u drugom dijelu ove utakmice pokazao svu svoju snagu i moć, Rijeka nije mogla izaći iz obruča kojeg su Grci stvorili ispred Prskala i na kraju je i primila pogodak.

Šteta što Riječani, nakon svega, nisu izdržali još tih nekoliko sekunda, ali PAOK je zaslužio taj zgoditak, koji je „visio u zraku” cijelo drugo poluvrijeme… Uzvrat je za tjedan dana na Rujevici, a trener Riječaan Goran Tomić kaže da “oni imaju legitimne šanse za prolazak u grotlu Rujevice.”

Komentari