Reprezentacija nastavlja sa završnim pripremama, Horvat poručio: Idemo korak po korak, svaki trening se dobro analizira

Foto. Zoe Sarlija/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja sa završnim pripremama za Croatia Cup i Europsko prvenstvo.

Izbornik Hrvoje Horvat pripremio je sa stručnim stožerom vrlo raznolik i bogat program priprema tijekom kojih će oni koji su stigli umorni, a to prije svega vrijedi za bundesligaše, relaksirati, a druge posložiti u sustav igre koji ima u planu.

Jutro počinje obveznim antigen testiranjem, a nakon doručka, slijedi trening od gotovo puna dva sata. U 14 sati svakog dana planiran je ručak pa dnevni odmor. Slijedi video analiza treninga ili prvih suparnika s Croatia Cupa, odnosno Europskog prvenstva. Dan se završava još jednim treningom od nepuna dva sata od 19.30 – 21.30h.

– Trenira se, svi dečki dobro rade, a vjerujem kako ćemo ostati u ovakvom sastavu do početka EURO-a, kazao je izbornik Horvat.



– Idemo korak po korak, svaki trening se dobro analizira. Još od utakmice protiv Slovenije pokušavamo popraviti neke stvari koje nisu bile dobre. Gledamo da svaki trening bude bolji, dodao je Horvat.

Epidemiološke mjere strogo se poštuju. Svi igrači i članovi stručnog stožera smješteni su u jednokrevetne sobe tako da se rizik eventualne pojave koronavirusa i moguća šteta svedu na najmanju mjeru.

Ono što nas sve posebno veseli je da za sada nema velikih ozljeda. Onih malih, naravno uvijek ima jer iza mnogih igrača je i po 30-tak utakmica ove sezone. Plus putovanja, treninzi, testiranja…

– Sve je nekako brzo došlo, međutim nije mi se bilo teško prilagoditi. Brzo sam ušao u trenažni proces. Imam osjećaj kao da sam duže vrijeme ovdje, istaknuo je Marko Mamić.

– Nije da nas trener ubija s preteškim treninzima, naglasak je na taktici. Imamo tešku i nezgodnu skupinu, navijači možda nisu niti svjesni koliko su neke reprezentacije napredovale. međutim i mi smo jaki, dodao je lijevi vanjski DFHK Leipziga.

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa, 6. siječnja u 16:45 igrat će protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom.

Komentari