Rendulić: Mislio sam da je teško doći u NHL, ali puno teže je tamo ostati

U novom podcastu “I ja sam sportaš” gostovao je najbolji hrvatski hokejaš i prvi Hrvat koji je igrao u NHL-u, Borna Rendulić. U NHL je došao 2014. godine i zadržao se dvije sezone nakon čega je otišao u KHL, a proteklu je sezonu proveo u njemačkoj Bundesligi, u Adler Mannheimu.

U podcastu je govorio o NHL-u, prvoj utakmici za Coloradu Avalanche, hrvatskoj hokejaškoj reprezentaciji, životu u Njemačkoj i mnogim drugim aktualnostima.

U NHL je otišao s 22 godine, te prvo bio prebačen u razvojnu ligu AHL.

Došao sam u Ameriku na NHL kamp gdje sam trenirao i dokazivao se, ostao sam praktički među zadnjima na kampu što znači da su me skoro odmah uzeli da odem igrati na prvu momčad, no ipak sam otišao u AHL. U toj razvojnoj ligi se zaista “ide na nož”, svi se žele dokazati kako bi se što prije probili do prve ekipe i velikih ugovora. Nekoliko mjeseci proveo sam tamo, a onda je spletom okolnosti došao poziv da dođem na utakmicu prve momčadi.
Kako se osjećao kad je shvatio da će zaigrati utakmicu u najjačoj ligi na svijetu.


“To je nešto nevjerojatno bilo, trener me samo nazvao i rekao mi da će me za sat vremena pokupiti vozač i voziti na aerodrom. Na mail su mi odmah poslali avionsku kartu i otišao sam na utakmicu. Imao sam nesreću da je let kasnio tako da sam tek sat vremena prije utakmice direktno iz aviona došao u dvoranu. Nije mi bilo svejedno kada sam trebao ući u svlačionicu gdje je trener već jedno vrijeme držao govor, ali sve je dobro prošlo ha, ha. Što se same utakmice i ambijenta tiče, bilo je fenomenalno. Tek nakon što je završila američka himna prije početka utakmice shvatio sam gdje sam i da je sve što se događa stvarnost”, kaže Rendulić.

Nakon avanture u Americi otišao je u KHL te je nakon toga preselio u Njemačku gdje je ove godine odigrao odličnu sezonu.

“Mogu reći da mi je ovo bilo stvarno najbolja sezona u karijeri. Kroz cijelu godinu igrao sam odlično i bio konstantan, a što je najvažnije bio sam cijelo vrijeme zdrav”, dodao je.

“Klub u Mannheimu mi je sjajan, čim sam došao odlično sam se uklopio i zaista sam uživao u ovoj sezoni. Sezona se nažalost prekinula taman kada je trebalo početi doigravanje, a ostao sam kratak za samo jedan gol da budem najbolji strijelac ha, ha. kako se trenutno ne zna niti kada će početi iduća sezona, još uvijek ne znam hoću li ostati ovdje ili ću otići, ali moram reći da mi je ovdje lijepo i da bih volio ostati”.

Hrvatska hokejaška reprezentacija već dugo vremena nije u vrhu, a neka svjetlija budućnost se ne nazire.

“Mislim da je najveći problem što u Hrvatskoj nemamo barem dva, tri jača kluba u kojima bi stasali naši igrači. Priča oko Medveščaka je bila dobra, no nažalost je završila. Trebao bi netko uložiti veliki novac da se ojačaju klubovi te bismo tek onda mogli razgovarati o ozbiljnijoj reprezentaciji. Nažalost daleko smo od vrha, ali nadam se da ćemo jednog dana biti konkurentniji i vjerujem da ću i ja pomoći u tome”, kaže Rendulić.

Komentari