Remi Hajduka i Osijeka: Splićani bili bliže pobjedi, vratnica spasila Osijek

U prvom od dva derbija 24. kola Prve HNL Osijek i Hajduk su pred 6.593 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali bez golova.

Bila je to šahovska partija bez previše prilika i uzbuđenja. Najbolju priliku na utakmicu imali su gosti u 70. minuti kada je Caktaš pogodio stativu.

Hajduk može biti zadovoljniji ovim bodom jer je ostao na drugoj poziciji i zadržao šest bodova više od Osijeka.

Prvi su zaprijetili gosti, Caktaš je u 17. minuti proigrao Jaira koji je s desne strane ušao u kazneni prostor i pucao, ali iznad grede. U 25. je uzvratio Grezda, ali je Posavec obranio.



Novu priliku Osijek je imao 65. minuti, Juranović je glavom poslao loptu prema Posavecu, no Marić je bio brži i zaobišao vratara, ali je otišao previše ukoso. Pet minuta kasnije Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, no Caktaš je sa 10 metara pogodio vratnicu.

U 75. minuti opasno je zaprijetio domaćin nakon što je Kleinheisler pobjegao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor te pucao, ali je vratar gostiju obranio njegov udarac.

U 17:30 sastaju se Dinamo i Rijeka.

Na ljestvici vode “Modri” sa 56 bodova, Hajduk je drugi sa 45 boda, dok je Rijeka treća sa 41 bodom. Lokomotiva je četvrta sa 40 bodova, dok je Osijek ostao peti sa 39 bodova.

Komentari