REKORDAN TRANSFER Olmo se jedva oprostio od Bjelice i igrača

Damir Krajac / CROPIX

Dani Olmo će potpisati ugovor s Leipzigom na pet godina! Tako je eto završila priča španjolskog reprezentativca u plavom dresu. Napisali smo jučer da je odlazak Olma u Leipzig praktički gotova stvar, ali ipak je trebalo pričekati dok sve ne bude definitivno gotovo. Jer u jučerašnjim večernjim satima javili su se iz Herthe i Bayera iz Leverkusena, u posljednji trenutak su i oni željeli ući u priču, no pregovori s Leipzigom su ušli u završnu fazu, pa nije bilo potrebno ulaziti u bilo kakve druge.

Leipzig odmah Dinamu uplaćuje 18,5 milijuna eura. Za svakih 15 utakmica koje Dani odigra u dresu momčadi Juliana Nagelsmanna plavi klub dobiva milijun eura. Nadalje, Dinamo ima pravo naplatiti tri iduća plasmana Leipziga u Ligu prvaka, a svaki iznosi 2 milijuna eura. Dakle, ako sve bude idealno, a nema razloga da ne bude, jer je momčad Juliana Nagelsmanna vrh Bundeslige, to je dodatnih ukupno 6 milijuna eura. Idemo dalje. Modri imaju pravo i na dva naslova prvaka Njemačke. Svaki nosi novih 2 milijuna eura, pišu Sportske Novosti.

Dakle, zaista se radi o rekordnom transferu koji će debelo nadmašiti onaj Luke Modrića i Marka Pjace. Jer recimo, Dinamo je novac za Modrića dobivao u četiri godine, a ovaj za Olma dobiti će odmah, točnije u godinu dana. Nadalje, postoji mogućnost ta će Dani zaigrati za Leipzig već slijedećeg vikenda, a do ljeta će sigurno imati 15 nastupa, tako da će u plavu blagajnu stalno biti ‘kapenzi’.



Komentari