Real trijumfirao protiv Intera u Madridu: Perišić zabio za izjednačenje

Profimedia

U susretima 3. kola Lige prvaka, odigranima u utorak, Real je stigao do prve ovosezonske pobjede, a Bayern, Manchester City i Liverpool zadržali su maksimalan učinak. Od hrvatskih nogometaša u strijelce se upisao Ivan Perišić. 

 U skupini A Bayern je “razbio” Salzburg sa 6-2, ali domaćini su vodili 1-0 golom Berishe u 4. minuti, te su poravnali na 2-2 u 66. minuti pogotkom Japanca Okugawe. No, u zadnjih 20 minuta primili su četiri gola. Pogotke za Bayern postigli su Robert Lewandowski (21-PEN, 88), Rasmus Kristensen (44-ag), Jérôme Boateng (79) Leroy Sané (83) i Lucas Hernández (90’+2).

 U prvom susretu ove skupine Lokomotiv je u Moskvi protiv Atletica odigrao 1-1. Poveli su gosti golom Gimeneza u 18. minuti, a Mirančuk je izjednačio s bijele točke u 25. nakon što je sudac svirao penal jer je Herrera igrao rukom. Hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka nije igrao za Lokomotiv jer je ozlijeđen, kao ni Šime Vrsaljko za Atletico, dok je vratar Ivo Grbić  ostao na pričuvnoj klupi momčadi iz Madrida.

Real je u skupini B poveo 2-0 protiv Intera. Prvo je zabio Karim Benzema (25), a potom Sergio Ramos (33) glavom nakon kornera kojeg je izveo Toni Kroos. No, Inter se uspio vratiti. U 35. minuti Marcelo Brozović je dodao Barelli, a ovaj je petom proslijedio za Lautara Martíneza, koji trese mrežu. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u 68. minuti zabija za 2-2. No, Real ipak stiže do prve ovosezonske pobjede, a strijelac je bio Brazilac Rodrygo u 80. minuti.



Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, a Ivan Perišić je igrao do 78. minute, dok je Luka Modrić za Real ušao u igru u 78. minuti.

U istoj skupini Borussia Moenchengladbach je s visokih 6-0 pobijedila Šahtar u Donjecku, a najzaslužniji za pobjedu Moenchengladbacha bio je trostruki strijelac Alassane Pléa (8, 26, 78). Valerij Bondar zabio je autogol (17), a preostala dva pogotka postigli su Ramy Bensebaini (44) i  Lars Stindl (65).

Porto je u skupini C dobio kod kuće Marseille sa 3-0. Domaćini su poveli u 4. minuti preko Mousse Marege, ali već u 10. Marseille je mogao izjednačiti iz penala, ali je njihov najbolji igrač Dimitri Payet pucao preko gola.  Nakon toga sudac je dosudio penal za Porto, a siguran izvođač u 28. minuti bio Sérgio Oliveira. Pobjedu domaćina potvrdio je Luis Díaz (69). Duje Ćaleta Car je odigrao cijeli susret za Marseille, kome je ovo čak 11. uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Manchester City, koji je u prošlom kolu dobio u gostima Marseille s 3-0, sada je na domaćem terenu svladao Olympiakos sa 3-0, a prvi pogodak opet je zabio Ferrán Torres, i to u 12. minuti. Od ozljede se oporavio Gabriel Jesus, koji je u 81. pogodio za 2-0, a pobjedu je zapečatio João Cancelo (90)

U skupini D Atalanta je kod kuće izgubila od Liverpoola sa čak 0-5. Trostruki strijelac za “redse” bio je ovoljetno pojačanje Diogo Jota (16, 33, 54). Portugalac je u odličnoj formi, na posljednje četiri utakmice, u prvenstvu i LP, uvijek se upisivao u strijelce, te je skupio šest golova. U strijelce se upisao i Mohamed Salah (47), koji je sam istrčao kontranapad od centra igrališta, a jedan pogodak dodao je Sadio Mané (49). Pašalić je igrao za Atalantu do 63. minute.

 Midtjylland je kod kuće očekivano izgubio od Ajaxa sa 1-2. Već u prvoj minuti brazilski napadač Antony donosi vodstvo Ajaxu, a na 2-0 je povisio srpski reprezentativac Dušan Tadić u 13. minuti iz indirektnog udarca s pet metara. Lopta se provukla u mrežu iako je svih 11 igrača Midtjyllanda bilo na gol liniji. Domaćini su u 18. minuti preko Dreyera smanjili na 1-2, ali do kraja susreta rezultat se nije mijenjao

Komentari