Real postao prvak Španjolske: Modrić i društvo ispisali povijest kraljevskog kluba

instagram

Nogometaši Real Madrida osvojili su naslov prvaka Španjolske nakon što su u predzadnjem kolu Primere pobijedili u Madridu Villareal s 2-1, uz asistenciju za prvi gol Reala Luke Modrića.

Kolo prije kraja “Kraljevski klub” ima nedostižna sedam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, koja je izgubila kod kuće od Osasune (1-2).

Realu je to 34. naslov prvaka i prvi nakon 2017. godine.

Kada je kapetan hrvatske reprezentacije u svibnju 2014. izveo korner u Lisabonu, nakon kojeg je Sergio Ramos u 93. minuti zabio glavom gol za 1-1 protiv Atlética, počeo je niz koji se nastavio večeras.



Od te pobjede u finalu Lige prvaka na produžetke, Real Madrid je nanizao 16 trofeja u svim natjecanjima.

Modrić i ekipa prestigli slavnu Butragenovu generaciju

Tijekom tih proteklih sedam godina protagonisti su ostali isti: braniči Sergio Ramos, Marcelo, Raphaele Varane, Nacho Fernández i Dani Carvajal, pa vezni Luka Modrić i Isco Alarcón, te napadači Karim Benzema i Gareth Bale.

“Ključna je ambicija, glad za novim pobjedama“, istaknuo je kapetan Ramos.

Još dva trofeja i Modrić će se izjednačiti s legendarnim Di Stefanom

Modriću, najstarijem igraču u svlačionici Real Madrida, ovo je vjerojatno predzadnja sezona u sjevernoj gradskoj četvrti Chamartín jer mu za godinu dana istječe ugovor.

Ostane li u klubu do tog 30. lipnja 2021. godine tražit će još najmanje dva trofeja kako bi se izjednačio s legendarnim Alfredom Di Stéfanom čija je generacija podigla 18 pehara.

Polivalentni golgeter Di Stéfano predvodio je igrače koji su od 1953. do 1964. godine ušli u povijest europskog nogometa. Pet puta su zaredom svojili Kup prvaka, preteču današnje Lige prvaka, a tome su pridodali i osam prvenstava te jedan kup.

Komentari