Rakitić za drastično manju plaću prelazi u klub koji je sanjao: Sretan je on, sretna je i Barca

instagram

Katalonski sportski dnevnik Sport donosi vijest kako su Barcelona i Sevilla na pragu dogovora o transferu Ivana Rakitića. Prema istom izvoru, možda čak i sati, a ne dani dijele hrvatskog reprezentativca od povratka u klub u kojem je napravio iskorak koji ga je i odveo u Barcelonu.

Sevilla bi trebala izdvojiti između pet i deset milijuna eura za svog bivšeg kapetana (Barca tražila najmanje 15 milijuna) koji ih je 2014. godine vodio do osvajanja Europske lige. Samo godinu dana kasnije Rakitić je s Barcelonom osvojio i Ligu prvaka zabivši pogodak u finalu protiv Juventusa.

Ivan je u Barceloni proveo čak šest sezona te uz Ligu prvaka osvojio i četiri naslova prvaka Španjolske. No već mu dugo ne cvjetaju ruže u katalonskom klubu nakon što je godinama bio neizostavni član prve postave kod Luisa Enriquea i jedno vrijeme kod Ernesta Valverdea, koji ga je posljednje dvije sezone sve manje koristio.

Konačno kraj psihološkog rata i blefiranja

Barcelona je još prošle godine odlučila prodati Rakitića i riješiti se njegove plaće nakon što je u klub stigao Frankie de Jong. Od tada traje psihološki rat između Hrvata i čelnika kluba u kojem je na kraju pobijedio upravo Rakitić, iako uz dosta žrtve i sjedenja na klupi.



U tu se igru živaca posljednjih tjedana uključila i Sevilla. Znali su da Ivan želi doći nazad u grad u kojem je upoznao svoju suprugu, ali su u medije slali poruke kako je taj transfer nemoguć jer ne mogu Barci platiti traženo.

Čekali su da druga strana potpuno izgubi živce s Rakitićem, kojeg je otpisao i novi trener Ronald Koeman, te će na kraju 31-godišnjeg hrvatskog veznjaka dobiti za pristojnu cijenu. Također, Rakitić je pristao na znatno nižu plaću. Nakon 7,8 milijuna eura, koliko je godišnje dobivao u Barci, u Sevilli će zarađivati 3,7 milijuna eura (uz neke bonuse), što će i dalje biti najveća plaća u momčadi osvajača Europske lige.

Supruga će biti sretna

Očito novac nije bio najbitniji Ivanu i njegovoj obitelji, već povratak u grad u kojem će vjerojatno i nastaviti živjeti nakon kraja karijere. Španjolski novinari tvrde kako je upravo supruga Raquel najviše inzistirala na povratku u Sevillu.

Zadovoljni će na kraju biti i u Barceloni. Iako neće dobiti neki željeni novac od prodaje, ipak su se riješili njegove poveće plaće, a i neće u svojim redovima imati duboko nesretnog nogometaša koji ih je nedavno naljutio nakon što je u jednom prijenosu proslavio titulu Seville skokom u bazen.

Španjolski novinar o odlasku Rakitića u Sevillu

Komentari